Zavřít reklamu

Není pochyb o tom, že letošní podzim přinese představení nové generace iPhonů ve formě modelů 15 (Plus) a 15 Pro (Max). Včera vydané 5. bety v červnu představených OS Applu však naznačují, že se možná dočkáme odhalení i dalších dvou iPhonů. Je nicméně velkou otázkou, o jaké by se mohlo jednat. 

V 5. betě tvOS 17 našli vývojáři dvojici doposud nikdy nepoužitých identifikátorů pro iPhony, konkrétně iPhone14,1 a iPhone14,9. Číslo 14 pak značí to, že budou tyto modely svázány s čipem A15 Bionic, jelikož i ostatní tímto stylem označené iPhony vydané v minulosti byly tímto čipem poháněny. Háček je však v tom, že letošní iPhony dostanou čipy A16 Bionic a A17 Bionic. S ohledem na tuto skutečnost se proto jeví jako pravděpodobná jen jedna varianta a to sice možná aktualizace iPhonu SE 3 o USB-C port, který by u něj nahradil Lightning, spolu s aktualizací některého ze starších iPhonů 13 pravděpodobně taktéž o USB-C. Vyloučit ale samozřejmě nelze ani vydání iPhonu SE Plus, o kterém se v minulosti taktéž intenzivně hovořilo a který by určitě výkonnější čipset než A15 s ohledem na jeho menšího bratříčka nedostal. 

Jelikož nyní slyšíme o nových označeních poprvé, nelze v tuto chvíli samozřejmě říci, jaká teorie je ta nejpravděpodobnější. Vyloučit ostatně nemůžeme ani to, že se v září žádných dalších iPhonů nedočkáme, byť by to bylo vzhledem k tomu, že Apple s jejich identifikátory pracuje v betě dosud veřejně nevydaných systémů, dost překvapivé. Zdá se tedy, že září nakonec bude opravdu velmi zajímavé a my se máme na co těšit.
 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.