Zavřít reklamu

Kdy jste naposledy slyšeli zvuk při zapínání nebo vypínání telefonu? Dost možná to bylo ještě v dobách tlačítkových telefonů, kdy byl zvuk při spouštění či vypínání naprosto běžnou záležitostí. Slyšeli jste ale někdy zvuk při vypínání, spouštění nebo restartování iPhonu? Pravděpodobně ne, ale nemusí to tak zůstat.

Mnoho zařízení s operačním systémem Android zvuky související s napájením podporuje, ale Apple je v systému iOS vždy vynechával – až donedávna. Hluboko v nastavení iPhonu se skrývá možnost, která umožňuje, aby iPhone při každém vypnutí nebo zapnutí přehrál zvukový signál. Funkce je nicméně k dispozici pouze pro iPhone 14 a novější.

Jak na iPhonu aktivovat zvuk při vypnutí nebo zapnutí

Pokud je tato předvolba povolena, uslyšíte zvonění pokaždé na stejné úrovni hlasitosti, bez ohledu na úroveň hlasitosti zařízení. Váš iPhone může být dokonce v tichém režimu, a přesto uslyšíte zvonění při vypínání a zapínání.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Zpřístupnění.
  • V sekci Sluch klepněte na Audiovizuální pomůcky.
  • Následně aktivujte zvuky při vypínání a zapínání.

Na rozdíl od Macu iPhone nenabízí možnost přehrávání zvukových signálů v případě výskytu různých problémů. U novějších modelů je ale možné alespoň aktivovat v rámci Zpřístupnění zvuky při zapínání a vypínání telefonu.

Dnes nejčtenější

.