Zavřít reklamu

Možná dáváte přednost čtení zpráv, webových článků a knih na iPhonu před jejich poslechem v mluvené podobě. Přesto je to někdy při řízení, chůzi, jízdě na kole, úklidu, práci nebo jiných činnostech vyžadujících trochu multitaskingu nezbytné. Abyste si mohli pomoci, má Apple v iPhonu službu převodu textu na řeč – stačí vědět, jak ji najít a nastavit.

Vestavěným nástrojem, který vám dokáže nahlas přečíst obsah na obrazovce, je funkce, která je původně určená pro osoby se zrakovým postižením. Stejně jako mnoho dalších nástrojů pro zpřístupnění je však může používat každý, kdo má iPhone, jak uzná za vhodné.

Jak na iPhonu aktivovat převod textu na řeč

Po aktivaci převodu na řeč můžete váš iPhone snadno přimět k tomu, aby převedl na řeč. Vestavěným nástrojem, který vám dokáže nahlas přečíst obsah na obrazovce, je funkce, která je původně určená pro osoby se zrakovým postižením. Stejně jako mnoho dalších nástrojů pro zpřístupnění je však může používat každý, kdo má iPhone, jak uzná za vhodné.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Zpřístupnění.
  • V sekci Zrak klepněte na Předčítání obsahu.
  • Aktivujte položku Přečíst výběr.

Jakmile budete mít tuto funkci aktivovanou, postačí jen, abyste označili text, který si chcete nechat přečíst nahlas. Jakmile se vám nad zmíněným textem zobrazí menu, klepněte v něm na položku Číst. Pokud se vám tato položka nezobrazí, klepejte v menu na šipku doprava, dokud se neobjeví.

Dnes nejčtenější

.