Zavřít reklamu

Bezdrátových sluchátek je na trhu opravdu nepřeberné množství. Na základě svých priorit si dokáže vybrat opravdu každý. Pokud sáhnete k levnějším kouskům, je třeba spokojit se s několika ústupky. To ale rozhodně neznamená, že obstojně hrající sluchátka se zajímavými funkcemi nepořídíte už pod 1000 korun. Do rukou se mi dostala bezdrátová sluchátka Swissten minipods, která lákají na miniaturní zpracování, překvapivý zvuk a velmi nízkou cenu. Pojďme se tedy na ně podívat o něco podrobněji.

Obsah balení a technické specifikace

Stejně jako u všech produktů značky Swissten dostanete tento produkt v líbivé bílé krabičce, na níž uvidíte design produktu a podrobný výčet technických specifikací. V balení kromě sluchátek v krabičce narazíte taktéž na USB-C kabel a manuál. Nyní ale již k technickým specifikacím. Jde o pecková bezdrátová sluchátka podporující Bluetooth 5.1 s podporovanými kodeky AAC a SBC. Disponují mikrofonem, možností přepínat skladby, možností měnit hlasitost a hlasovým ovládáním. Vzhledem k rozměrům sluchátek je i zajímavá výdrž baterie, která je 4 hodiny. Nabijí se z 0 na 100 % za 2,5 hodiny. Rozměry pouzdra jsou 52 × 36 × 20 mm52 × 36 × 20 mm a hmotnost je 35 gramů. Jedno sluchátko má pak 3,5 gramu. Frekvenční rozsah je 20 Hz až 20 kHz a citlivost 109 dB. Podporované Bluetooth profily jsou A2DP, AVRCP V1.5, HFP V1.6, DSP V1.2. Výrobce uvádí maximální dosah o délce 10 metrů.

Design a párování

Při pohledu na tato sluchátka ihned oceníte jejich miniaturní rozměry. Nikdy jsem takto malou krabičku neviděl a kdo hledá opravdu malá sluchátka, bude s nimi po stránce rozměrů spokojen. Její design je ale klasický, neboť jde o lesklou umělou hmotu. Vzhledem ke zkušenostem s podobnými produkty je dost možné, že se brzy poškrábou. To ale ukáže až čas. Na krabičce velice nic k popisu není. Na přední straně kromě loga uvidíte taktéž LED diodu indikující stav nabití. Na spodní straně se nachází USB-C konektor. Magnet v krabičce je dostatečně silný, nicméně pokud se budete snažit, sluchátka z krabičky „vytřepete“. Samotná sluchátka mají zvětšený měnič a lépe tak drží v uchu, o tom ale později. Designem vám připomenou AirPods Pro. Pokud jde o párování, jde o velmi jednoduchý úkon, neboť Swissten nemá k těmto produktům žádnou aplikaci. Stačí je tedy vydělat z krabičky a v Bluetooth menu nalézt „Swissten minipods“. Jakmile uslyšíte akustickou výzvu, máte vyhráno.

Vlastní používání

Hned na úvod musím říct, že nejsem fanoušek peckových sluchátek. V obecné rovině mi v uších zkrátka a dobře nedrží. Proto dávám přednost „špuntům“. U Swissten minipods jsem se ale s podobným neduhem nesetkal, a to díky zvětšené horní části, která ucho spolehlivě ucpe a dovedu si představit, že bych s nimi zvládl i sportovat. Pokud tedy máte z peckových sluchátek obdobné obavy, v tomto případě budete možná příjemně překvapeni. U sluchátek vás pochopitelně bude zajímat, jak hrají. V potaz musíte brát, že jde o sluchátka za pár stovek. Zvuk tedy skutečně nepatří mezi nejčistší a občas narazíte na problémy ve výškách. Na cestu vlakem, procházku, pro poslech podcastů a méně náročné uživatele jsou ale zcela dostačující. Velkým překvapením je pak basová složka, kterou bych tady rozhodně nečekal. Rockovou muziku si tedy užijete na jedničku. Pochvalu zaslouží i mikrofon, který funguje velmi spolehlivě i za mírného větru. Je rozhodně škoda, že zde není nějaká úroveň odolnosti proti vodě a prachu, což je ale jeden z již zmíněných ústupků. Malé rozměry mohou mít i svá negativa. Během testování se mi stalo, že jsem sluchátka v kapse nemohl nalézt a myslel, že jsem je ztratil. Díky malým rozměrům a nízké hmotnost úplně zapomenete, že je s sebou máte. Ocenit lze rovněž celkové zpracování produktu vezmeme-li v potaz, kolik stojí.

Swissten minipods 1 (10)

Resumé

Swissten minipods jsou velmi příjemným překvapením. V malém těle za nízkou cenu se skrývá hodně dobrého a zajímavého. Jestliže hledáte nová sluchátka, zkuste to s těmito. Jejich cena je 699 korun. k dispozici jsou v bílé i černé variantě.

Swissten minipods zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.