Zavřít reklamu

Existuje řada uživatelů, kteří sice na svých iPhonech rádi používají emoji, ale na používání, sdílení a zasílání samolepek si zatím ještě nezvykli. To se ale může s příchodem nejnovější verze operačního systému iOS snadno změnit. Nově totiž budete moci přidávat samolepky nejen v rámci nativních aplikací od Applu, ale také v některých aplikacích třetích stran včetně e-mailových služeb.

Samolepky nejsou v zařízeních Apple žádnou novinkou. Na iPhonu jsou od iOS 13 k dispozici samolepky Memoji ve výchozí klávesnici, od iOS 12 samolepky aktivit z Fitness a od iOS 10, kdy byl spuštěn obchod iMessage App Store, samolepky z aplikací třetích stran. Pro mnoho uživatelů je však vytváření samolepek Memoji a hledání samolepek třetích stran příliš pracné.

Jak na iPhonu používat emoji samolepky v aplikacích

Pokud máte iPhone s betaverzí operačního systému iOS 17, můžete samolepky vytvářet přímo z klávesnice. Stačí aktivovat klávesnici, klepnout na ní na klávesu se symbolem emoji a poté klepnout na symbol hodin. Zobrazí se sekce Často používané. V pravé dolní části této sekce poté stačí klepnout na symbol samolepky, a přesunete se do příslušné nabídky. Zde stačí jen vybrat příslušnou samolepku a klepnutím ji přesunout na místo.

Stejně jako všechny ostatní nálepky v iPhonu můžete i emoji nálepky otáčet a měnit jejich velikost stejně jako Memoji, Fitness a nálepky třetích stran, když je přetáhnete do zprávy. A přestože mohou fungovat i v jiných aplikacích, které přijímají samolepky z klávesnice, nejvíce je využijete v aplikaci Zprávy.

Dnes nejčtenější

.