Zavřít reklamu

Když Apple na letošní WWDC oznámil při představování novinek v macOS Sonoma zbrusu nový herní režim, který automaticky upraví nastavení Macu tak, aby bylo co nejvhodnější pro hraní her, nejednoho jablíčkáře tímto krokem velmi zaujal. V posledních letech se totiž na Macy dostává čím dál tím více zajímavých herních titulů a je proto skvělé, že se Apple snaží požitek z nich systémovými novinkami ještě zvýšit. A jak se navíc nyní zdá, nehodlá zůstat jen u Maců. 

V kódu včera vydané 4. bety iOS 17 objevili vývojáři spolupracující s portálem 9to5mac celou řadu prvků, které odhalují vývoj herního režimu i pro iPhony a iPady. Pro ty sice nebyla tato novinka na WWDC oznámena, avšak vzhledem k tomu, že na Keynote odhalí Apple zpravidla jen část systémových novinek, není nynější objev tak úplně překvapující. Ačkoliv o herním režimu pro iPhony a iPady zatím prakticky nic konkrétního nevíme, bude-li vycházet z toho pro macOS (což je velmi pravděpodobné), dá se očekávat taktéž po jeho aktivaci úprava nastavení zařízení ve snaze poskytnout maximální výkon telefonu při spuštěné hře. Mezi další přednosti aktivního herního režimu patří například výrazné snížení latence Bluetooth, díky čemuž by mělo být příjemnější hraní s bezdrátovými sluchátky či s herními ovladači. Doufejme tedy, že herní mód dotáhne Apple na iPhonech a iPadech ke zdárnému konci. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.