Zavřít reklamu

Pokud si po nedávných zprávách o blížícím se příchodu nové generace základního čipu rodiny Apple Silicon brousíte zuby na Mac mini, který jím bude zcela určitě osazen, máme pro vás do jisté míry špatnou zprávu. Podle informací Marka Gurmana z Bloombergu s ním totiž Apple v první vlně nepočítá a tudíž letos na podzim stroj nedorazí. Svět si tak bude muset vystačit s novými MacBooky Air, 13“ MacBookem Pro a 24“ iMacem. 

Zdroje Gurmana tvrdí konkrétně to, že má Apple odhalení Macu mini osazeného čipem M3 v plánu až na jaře, kdy dorazí spolu s novou generací MacBooků Pro. S ohledem na tento fakt je tedy již prakticky jasné, že se Mac mini dočká jak verze se základním čipem M3, tak i vyšší verze s čipem M3 Pro, jak tomu je i nyní u Macu mini s M2 Pro. Právě tato verze se ostatně těší mezi uživateli nemalé oblibě a nelze se proto absolutně divit tomu, že v ní chce Apple pokračovat i u nové generace čipů Apple Silicon. Jak výkonný stroj bude, respektive o kolik bude lepší než jeho předešlá generace sice v tuto chvíli můžeme jen hádat, nicméně vzhledem k tomu, že se u čipů M3 očekává přechod z 5nm výrobního procesu na 3nm, výkonnostní skok by měl být poměrně citelný. Vše ale ukáže skutečně až příští rok, kdy se M3 Pro spolu s M3 Max a M3 Ultra ukáží. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.