Zavřít reklamu

Podle data

Jedním z nejlepších způsobů, jak najít fotografii – pokud víte, kdy byla pořízena – je vyhledávání podle data. Spusťte aplikaci Fotky na Macu, vlevo klikněte na Knihovna a v rozbalovacím menu s nápisem Všechny fotky v horním panelu nástrojů vyberte položku Roky, Měsíce nebo Dny. Následně můžete klikáním zúžit váš výběr.

Podle polohy

Dalším snadným způsobem, jak najít obrázek v aplikaci Fotky, je vyhledávání podle polohy. Pro tyto účely je v nativních Fotkách na Macu vyhrazena speciální kategorie. Spusťte Fotky a na panelu v levé části okna aplikace klikněte na Místa. Následně v horní části okna zvolte preferovaný způsob zobrazení.

Podle klíčového slova

Klíčová slova v aplikaci Fotky poskytují další skvělý způsob, jak najít požadované obrázky. Pomocí pole Hledat můžete zadat slovo související s požadovanou fotografií. Můžete například vyhledat slovo „pes“ a nalézt tak všechny záběry čtyřnohých mazlíčků. K fotografiím můžete také přidávat vlastní klíčová slova, a to tak, že u vybrané fotografie kliknete na ⓘ  a do příslušného pole zadáte požadované klíčové slovo.

Podle obsahu

Dalším způsobem vyhledávání v aplikaci Fotky je zadání obsahu metadat do pole Hledat. Můžete zadat název, popisek nebo datum snímku a zobrazí se návrhy, což jsou další slova, která vám pomohou zúžit výsledky. Tento způsob je nicméně v některých případech spíše sázkou do loterie.

Třídění do chytrých alb

Náš poslední tip nepředstavuje ani tak způsob vyhledávání jako spíše způsob automatického třídění fotek na základě vámi zadaných parametrů. Díky chytrým albům můžete například automaticky třídit autoportréty do jednoho alba, takže je nebudete muset v budoucnu vyhledávat ručně. Pro vytvoření chytrého alba v nativních Fotkách na Macu spusťte Fotky a na liště v horní části obrazovky klikněte na Soubor -> Nové dynamické album. Následně stačí jen pojmenovat album a zadat parametry třídění.

Dnes nejčtenější

.