Zavřít reklamu

Pokud se chystáte na nějaký delší let, pak se na palubě určitě vyzkoušejte připojit k Wi-Fi. Mnoho leteckých společností dnes již standardně nabízí na  mezikontinentálních letech Wi-Fi připojení a to dokonce v omezené formě i zcela zdarma. Právě o této zdarma dostupné variantě vám často neřeknou a v brožurkách uvnitř letadla najdete pouze informace o tom, že si můžete za internet po dobu letu zaplatit. Mnohdy vám však bude stačit zdarma dostupná varianta. Například United nabízí zdarma možnost využívat komunikační aplikace jako je iMessage, WhatsApp, Messenger a tak podobě. Celou dobu letu tak můžete být v kontaktu s přáteli a psát si s nimi stejně, jako byste seděli doma.

Varianta zdarma dostupného internetu funguje bez problémů, jen je potřeba počítat s tím, že se nepodíváte na internet a přes messengery nepošlete fotografie nebo videa, ovšem na komunikaci to bohatě stačí. Ceny za klasický internet, kdy máte k dispozici možnost prohlížet weby, posílat maily a také obrázky pak například u United stojí při 12hodinovém letu pouze 8$, což si myslím, že je super cena. Podobně je na tom Lufthansa, která však zdarma nenabízí ani možnost psaní si přes aplikace. Na druhou stranu nabízí za 5$ možnost psaní, mailování a prohlížení webů a za 10$ pak možnost streamovacích služeb jako je Netflix.

Pokud tedy nevidíte v brožurce v letadele žádné informace o připojení a nechce se vám ptát se letušky, stačí zapnout Wi-Fi a okamžitě zjistíte, zda nějaká palubní síť v letadle je a po připojení k ní si již jen vyberete, zda chcete zdarma dostupnou variantu a nebo si přes Apple Pay nebo platební kartu zaplatíte rozšířené možnosti.

Dnes nejčtenější

.