Zavřít reklamu

Přizpůsobení zobrazení notifikací

Na iPhonech s novějšími verzemi operačního systému iOS máte možnost vybrat si preferovaný způsob zobrazování notifikací. Pro příslušné přizpůsobení spusťte na iPhonu Nastavení -> Oznámení, kde následně v horní části displeje vyberete, zda se notifikace budou zobrazovat v podobě sady, seznamu, nebo jako počet notifikací.

Změna fontů na zamčené obrazovce
Díky rozšířeným možnostem přizpůsobení uzamčené obrazovky, které Apple představil s příchodem operačního systému iOS 16, můžete na zamčené obrazovce měnit také fonty. Potažením prstem směrem dolů aktivujte zamčenou obrazovku, dlouze ji stiskněte a ve spodní části displeje klepněte na Přizpůsobit. Poté klepněte na hodiny a nakonec stačí jen nastavit požadovaný font a barvu písma.

Přizpůsobení horního widgetu
Zamčená obrazovka na iPhonech s iOS 16 a novějším nabízí hrstku užitečných widgetů. Jedním z neprávem přehlížených je ten, který se nachází v horní části displeje nad údajem o čase. Pokud jej chcete přizpůsobit, aktivujte zamčenou obrazovku iPhonu, dlouze ji stiskněte a klepněte na Přizpůsobit. Poté klepněte na widget nad hodinami a proveďte potřebné úpravy.

Zvýšení kontrastu
Jedním ze způsobů, jak si přizpůsobit displej na iPhonu, je zvýšení jeho kontrastu, které může zlepšit jeho čitelnost. Pro zvýšení kontrastu displeje spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění, klepněte na Displej a velikost textu a aktivujte položku Vyšší kontrast.

Vlastní rozvrh tmavého režimu
Byla by rozhodně škoda nevyužívat na iPhonu celosystémový tmavý režim. Existuje hned několik způsobů, jak si přizpůsobit jeho aktivaci. Pokud vám nevyhovuje klasika v podobě aktivace a deaktivace na základě západu a východu slunce, můžete si nastavit vlastní rozvrh, a to tak, že na iPhonu spustíte Nastavení -> Zobrazení a jas -> Volby, a aktivujete Vlastní rozvrh.

Dnes nejčtenější

.