Zavřít reklamu

Společnost Apple v posledních letech výrazně usnadnila přizpůsobení domovské obrazovky iPhonu nebo iPadu. Přesto může uklizená Domovská obrazovka stále působit nepřehledně, když iOS a iPadOS nutí widgety, aplikace a složky uvádět názvy – několik řešení vám však může pomoci některé z těchto štítků ikon nadobro odstranit.

Kdykoli na domovské obrazovce vytvoříte složku, systém iOS nebo iPadOS jí přiřadí název. Pokud se vám přidělený název nelíbí, můžete jej snadno změnit na jiný, ale neexistuje očividný způsob, jak jej nechat zcela zmizet. Složky s „nevidítelnými“ názvy navíc vypadají opravdu působivě.

Jak na ploše iPhonu skrýt názvy položek

Můžete zkusit název vymazat, ale okamžitě se znovu objeví. Totéž se stane, když stisknete mezerník a přidáte prázdný znak – prostě se nezachytí. Kdysi dávno existoval trik, který umožňoval přetáhnout aplikaci související s jídlem, například Starbucks, na jinou aplikaci a vytvořit tak složku bez názvu, ale tento postup už také nefunguje. Jak tedy na iPhonu skrýt názvy položek? Chceme-li v operačních systémech iOS 16 a iPadOS 16 (a dřívějších verzích) skrýt názvy složek, musíme se spolehnout na Unicode, který obsahuje několik zajímavých znaků, které ve většině scénářů zůstávají neviditelné.

Výběr vhodného znaku

Obyčejná mezera (U+0020) je sice neviditelná, ale systém iOS nebo iPadOS ji nedovolí použít jako popisek ikony složky, protože Apple předpokládá, že jste omylem stiskli mezerník. Místo toho musíte použít méně obvyklý neviditelný znak, abyste systém iOS nebo iPadOS oklamali a akceptovali prázdný název složky. Ne všechny neviditelné znaky Unicode však budou fungovat; s některými se zachází stejně jako s běžnými mezerami. Seznam „neviditelných“ znaků najdete například na webu Invisible Characters. Zde tedy nejprve zkopírujte vybraný znak. Nyní vyberte složku, kterou chcete přejmenovat, a otevřete ji. Poté dlouze stiskněte náhled složky, dokud se vám nezpřístupní možnost přejmenování. Následně stačí jen vložit zkopírovaný znak (my jsme zvolili Invisible Plus) a klepnout na Hotovo.

Dnes nejčtenější

.