Zavřít reklamu

Od představení headsetu Vision Pro nás sice dělí již více než měsíc, zajímavé informace o něm však vyplouvají na světlo světa i nyní. Start prodejů naplánovaný na začátek roku 2024 totiž zapříčinil, že mnohé informace o produktu jsou stále zahaleny tajemstvími a tedy se k nám dostávají (a budou dostávat) se zpožděním oproti představení produktu. O zajímavé informace se nyní postaral například korejský portál Korea Herald. 

Výše zmíněný portál si posvítil na výkon headsetu a celkově to, jak je možné, že dokáže zobrazovat obsah s minimální latencí a tedy ve výsledku extrémně přirozeně. Odpověď na tuto otázku je dle všeho skryta v kombinaci čipu R1 s jeho RAM pamětí. Ta má být totiž podle dostupných informací extrémně rychlá, čímž Apple zajistil minimální zpoždění při výpočtech a tak podobně. Asi proto nikoho příliš nepřekvapí, že byla vyvinuta a vyrobena speciální metodou, která zajišťuje výrazně lepší spolupráci RAM s čipem než je běžné. Jen pro představu, oproti standardním operačním pamětím na čipech (tedy oproti řešení, které Apple standardně používá u čipů Apple Silicon) má být tato technologie více než dvakrát rychlejší, takže je rozhodně o co stát. Technické specifikace jsou nicméně jedna věc a reálné používání věc druhá a mnohdy dost rozličná. Nechme se tedy překvapit, jaký Vision Pro nakonec skutečně bude. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.