Zavřít reklamu

Zatímco prodeje nedávno představeného headsetu Vision Pro má Apple naplánované na začátek příštího roku, uvolnění testovacích modelů pro vývojáře, kteří si díky nim budou moci vyzkoušet své aplikace vytvořené pro visionOS, proběhne již v průběhu července. A jak se zdá, stát by se tak mohlo co nevidět. Apple totiž začal ve své aplikaci TestFlight nabízet podporu visionOS, což jinými slovy znamená, že otevřel dvířka beta testování aplikací. 

Aplikace TestFlight slouží ke stahování aplikací, které ještě nejsou k dispozici pro veřejnost, jelikož stále probíhá jejich vývoj. Jedná se tedy zpravidla o nové verze stávajících aplikací, nebo o zbrusu nové aplikace, které ještě vůbec nebyly zařazeny do App Store. Aby se pak uživatel k takovým aplikacím dostal, musí získat od jejich tvůrců pozvánku do testování právě v TestFlight, skrze který danou aplikaci stáhne. A právě aktualizace této aplikace formou doplnění podpory visionOS je jasným signálem toho, že se příchod testovacích modelů blíží a Apple dolaďuje poslední detaily, které vývojářům umožní začít s novým hardwarem pracovat přesně tak, jak jsou zvyklí v současnosti s iPhony, iPady či třeba Macy. 

Poměrně zajímavé je, že vývojářské sady pro Apple Vision Pro musí být vývojáři zakoupeny, byť je třeba jedním dechem dodat, že kromě hardwaru získají vývojáři v ceně taktéž přístup k beta softwaru, vývojářským laboratořím, diskuzním fórům, technické podpoře a tak podobně. Přitom v roce 2020, kdy Apple uvedl Macy s čipy Apple Silicon, bylo možno vývojářské sady obsahující právě tyto Macy za 500 dolarů zapůjčit s tím, že na konci testovacího programu je vývojáři bez výjimky vraceli. Přístup Applu se tedy v tomto směru za posledních pár let změnil. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.