Zavřít reklamu

Chytré telefony jsou nade vší pochybnost skvělými pomocníky i společníky. Pokud ale sledováním jejich displeje trávíte až příliš mnoho času, může to uškodit vašemu zraku. V Applu si tuto skutečnost velice dobře uvědomují, a proto operační systém iOS 17 nabízí cesty, jak alespoň částečně předejít některým problémům se zrakem.

Operační systém iOS 17 přinese hned několik funkcí a novinek, které vám pomohou lépe se starat o váš zrak. Tyto funkce můžete využít i v případě, že chcete své děti chránit před vznikem pozdějších potenciálních problémů.Tento průvodce vám prozradí vše, co potřebujete vědět o aktualizacích systému Apple iOS 17 týkajících se zdraví zraku, a také to, jak je používat.

Čas na denním světle

K nástrojům jako třeba Čas u obrazovky se v operačním systému iOS 17 přidává další užitečná funkce, která uživatelům pomůže lépe pečovat o jejich zdraví. Po stažení iOS 17 si můžete v nativním Zdraví všimnout nové položky v sekci Prohlížení -> Duševní stav. Jedná se o položku s názvem Doba na denním světle. Tento údaj vám řekne, kolik minut jste každý den strávili venku, a můžete si zobrazit statistiky v každém z následujících rozdělených časových úseků:

Dny
Týdny
Měsíce
6 měsíců
Roky

Kromě toho, že zjistíte, jak dlouho jste každý den strávili venku, můžete také zjistit své průměrné hodnoty. Tato funkce v podstatě funguje jako Kroky, ale pro čas strávený venku. Obě tyto funkce můžete samozřejmě zkombinovat tak, že se vydáte na dlouhou procházku ven – tím splníte dva užitečné úkoly pro zdraví současně. Informace o době, strávené na denním světle, jsou čerpány z údajů na Apple Watch.

Vzdálenost od obrazovky

Vzpomínáte si na dobu, když jste byli děti, a rodiče vás napomínali, abyste neseděli příliš blízko u televize? Podobným způsobem vás může váš iPhonu upozornit na to, že jej držíte blízko u očí déle, než byste měli. Po aktivaci příslušného upozornění se na displeji zobrazí výzva, abyste zařízení posunuli dál. Pokud jste na zařízení strávili dlouhou dobu, můžete to také použít jako pokyn, abyste si na chvíli dali pauzu a dělali něco jiného. Zmíněnou funkci aktivujete tak, že na iPhonu spustíte Čas u obrazovky a případně jej aktivujete. V sekci Omezit používání klepněte na Vzdálenost od obrazovky, aktivujte příslušnou funkci a na závěr zadejte kód Času u obrazovky. Pokud chcete funkci Vzdálenost od obrazovky aktivovat na zařízení některého z vašich dětí, spusťte na iPhonu Nastavení -> Čas u obrazovky. Zamiřte zcela dolů, klepněte na jméno dítěte a poté v sekci Omezit používání klepněte na Vzdálenost od obrazovky, kde aktivujete příslušnou funkci.

Dnes nejčtenější

.