Zavřít reklamu

V květnu vydala společnost OpenAI první oficiální aplikaci ChatGPT pro iOS, která následovala po bouřlivém úspěchu této platformy založené na umělé inteligenci. Od té doby byla aktualizována o množství nových funkcí, včetně podpory zkratek Siri. Nyní se aplikace ChatGPT pro iOS dočkala další aktualizace, tentokrát v podobě integrace se službou Bing od Microsoftu. Ta je ovšem k dispozici pouze pro předplatitele.

Jak informoval server The Verge, v poznámkách k vydání nejnovější verze je popsáno, že předplatitelé služby ChatGPT Plus mohou nyní aktivovat novou funkci „Browsing“, tedy prohlížení, která využívá GPT-4 v kombinaci s vyhledáváním Bing. Povolíte-li ji, ChatGPT vám bude poskytovat „komplexní odpovědi i aktuální přehled o událostech, jež přesahují původní tréninková data modelu“.

Jinak řečeno, ChatGPT využívá vyhledávání v Bingu k poskytování ještě přesnějších odpovědí na základě aktuálních dat. Původní model zahrnuje data do září 2021, pročež chatbot nemůže pracovat s novějšími údaji, toto omezení ovšem supluje právě integrace se službou Bing.

Podobné řešení je již k dispozici ve webové verzi ChatGPT. Stojí za zmínku, že společnost Microsoft počátkem tohoto roku investovala do OpenAI několik miliard dolarů a díky tomu se Bing stal výchozím vyhledávačem pro ChatGPT, zatímco generativní umělá inteligence OpenAI se nyní integruje do prohlížeče Microsoft Edge a je součástí Bingu.

Jako příklad lze uvést nedávnou aktualizaci aplikace Bing pro systém iOS společnosti Microsoft s novým widgetem, který uživatele přesměruje přímo na chatbota založeného na ChatGPT.

Chcete-li novou funkci zahrnující vyhledávání Bing aktivovat, stačí vyhledat v sekci „New Features“ možnost „Browsing“ a přepnout na model GPT-4. Aplikace ChatGPT pro iOS je k dispozici zdarma v App Store a je dostupná ve více než 40 oblastech světa. Některé funkce vyžadují předplatné ChatGPT Plus, které stojí 20 dolarů měsíčně.

Dnes nejčtenější

.