Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Ptáte se, zda byste měli v roce 2023 investovat do iPhonu 11, nebo 12? Než si vyberete model, měli byste vyřešit otázku, zda koupit nový, použitý, nebo repasovaný.  

V čem se liší? 

Nový iPhone jde z výroby rovnou do obchodu. Dodává se v originálním balení, s dvouletou zárukou a kompletním balením. 

Použitý iPhone pochází od fyzické osoby, která přístroj používala. Zařízení nebylo zkontrolováno profesionálním technikem. I když se vám může na první pohled zdát v pořádku, není to zaručeno. U starších zařízení, jako je například iPhone 11, již záruku nedostanete. 

Repasovaný iPhone je zařízení, které již bylo použito, ale může být i zcela nové. Servisní technik zkontroluje jeho stav a funkčnost. Poté jej znovu zabalí do původního nebo nového obalu. Zařízení může být dodáváno s příslušenstvím, jako je kabel a adaptér. Setkáte se s 1-2letou zárukou. 

Tip: Všechny repasované smartphony jsou označeny kategorií, která odráží jejich stav. 

Na FixShop najdete 3 kategorie: A+, A, B.

Vzorovy priklad

Další faktory, které je třeba zvážit 

Prvním faktorem je výkon a funkce. iPhone 12 je pokročilejší model s různými vylepšeními oproti iPhonu 11. Například iPhone 12 má vylepšený procesor, lepší fotoaparát a podporu 5G. Pokud vám záleží na nejnovějších technologiích a nejlepším výkonu, může se vám iPhone 12 líbit víc. 

Druhým faktorem je to, co od smartphonu očekáváte. Pokud vám vyhovuje dobrý výkon, dobrý fotoaparát a nezáleží vám na tom, abyste měli nejnovější funkce, může vám iPhone 11 stačit. Pokud jsou však pro vás nejnovější technologie a vylepšení důležité, může být iPhone 12 lepší volbou. 

Třetím faktorem je cena, kterou jste ochotni zaplatit. Vzhledem k tomu, že iPhone 12 je novější model, bude pravděpodobně dražší než iPhone 11. 

Kategorie iPhone

Je také důležité zvážit, zda je pro vás důležitá dlouhodobá podpora a aktualizace softwaru. Obecně platí, že novější modely mají delší podporu od společnosti Apple a dostávají aktualizace softwaru pro nové funkce a zabezpečení. Pokud je pro vás dlouhodobá podpora důležitá, může být iPhone 12 lepší volbou. 

Co je pro vás lepší? 

Výběr nejlepšího iPhonu je na vás, s přihlédnutím k vašim preferencím, potřebám a rozpočtu. Doporučujeme vám však zvolit renovovaný iPhone 12. Ušetříte peníze, je zkontrolovaný, je na něj záruka a navíc pomůžete snížit množství elektronického odpadu.

Dnes nejčtenější

.