Zavřít reklamu

Počínaje dneškem začíná Apple oficiálně prodávat minulý týden představené 15″ MacBooky Air. Jako již tradičně je však krátce po představení rozdal vybraným zahraničním novinářům a youtuberům, kteří je již stihli otestovat a spolu se startem prodejů začínají zveřejňovat na tuto novinku své recenze. Jaký tedy MacBook Pro 15″ v reálu je?

Přestože na Keynote hovořil Apple v souvislosti s novým MacBookem Air primárně o jeho velikosti a tom, jak větší úhlopříčka displeje zajistí vyšší produktivitu a tak podobně, recenzentka Monica Chin z The Verge chválí u stroje zejména jeho zvukovou složku. Zejména basy jí dle jejich slov vyrazily dech kvalitou, která výrazně převyšuje tu, kterou nabízí 13“ MacBooky Air. „Když jsem poprvé zapnula skladbu s bohatou basovou složkou, zvuk mě natolik nadchnul, že jsem si až myslela, že mám MacBook špatně nastavený a zvuk je přehráván přes Bluetooth reproduktor opodál,“ tvrdí Monica.

Slovy chvály nešetřil ani Jacob Krol z TheStreet, v jehož očích je novinka dokonce určitou hrozbou pro 14“ MacBook Pro s M2 Pro. „15“ MacBook Air je opravdu působivý stroj disponující ultrapřenosným designem se šíleně tenkým tělem dosahujícím pouhopouhých 11,5 milimetrů tloušťky. Když k tomuhle všemu navíc připočteme skvělý výkon díky čipu M2, ale hlavně pak doporučenou maloobchodní cenu začínající na 1299 dolarech, jedná se dle mého o stroj, který má potenciál podrazit nohy 14“ MacBookům Pro s M2 Pro, jelikož ten je o 700 dolarů dražší a výkonnostně ne až tak vzdálený,“ myslí si Krol. 

S poměrně překvapivým zjištěním se ve své recenzi prezentoval Brian Heater z portálu TechCrunch.Tomu se totiž podařilo zjistit, že Apple dle všeho výdrž své novinky mírně podcenil. Přestože se v technických specifikacích uvádí 18 hodin při přehrávání videa, což je výdrž, kterou nabízí i 13“ model, Heaterovi se podařilo při přehrávání videa naměřit dokonce 19 hodin, což je rozhodně příjemná zpráva. Novinka tedy dokáže bez jakéhokoliv problému zvládnout jeden dlouhý pracovní den, potažmo dva kratší dny. Možná se sice od ní díky zvětšení těla čekalo ještě o něco více, nicméně i tyto hodnoty rozhodně potěší. 

Jedna z posledních zajímavých textových recenzí vyšla na portálu Six Colors s tím, že se o ní postaral Jason Snell. Ten vnímá novinku jako poslední chybějící dílek skládačky do nabídky MacBooků, kterým Apple dokonale zaplnil mezeru v ní. „Pokud jste si nebyli v minulosti jistí tím, zda si koupit MacBook Air, protože vám přišla jeho úhlopříčka příliš malá, nyní máte konečně možnost sáhnout po větší. A pokud jste vždy toužili u svého Airu po větším displeji, ale nechtělo se vám připlácet více než 1000 dolarů kvůli přechodu na 16“ Pro, nyní máte konečně možnost,“ zhodnotil nynější nabídku Applu Snell. 

Podívejte se i na videorecenze:

Dnes nejčtenější

.