Zavřít reklamu

HomePody od Applu se vyznačují poměrně kvalitním zvukem, a proto je řada uživatelů používá například i při sledování obsahu na svých Apple TV, a to včetně sledování filmů a seriálů. Právě toto sledování budou mít tito uživatelé s příchodem operačního systému tvOS 17 výrazně zpříjemněné.

Častou stížností poslední doby je, že je v dnešních televizních seriálech a filmech špatně slyšet hlas postav, který se ztrácí za kakofonií zvukových efektů a hudby v pozadí, jež se v moderních produkcích vyskytuje. Jednou z menších změn, které přicházejí v systému tvOS 17, je možnost vylepšení zvuku, která má pomoci tyto případy zmírnit a je k dispozici uživatelům Apple TV 4K se spárovanými reproduktory HomePod.

Zmíněná funkce nicméně určena výhradně pro Apple TV 4K s režimem zvuku domácího kina využívajícím reproduktory HomePod druhé generace. Pro původní HomePod nebo HomePod mini se nenabízí – pravděpodobně proto, že konstrukce s jedním reproduktorem nedokáže dostatečně vykreslit různé výstupní kanály. Funkce je také podle všeho dostupná pouze v aplikacích, které využívají standardní systémový přehrávač videa. Aktivuje se prostřednictvím menu Zvuk nad lištou zobrazující průběh přehrávání, kde by se s příchodem operačního systému tvOS 17 měla nově objevit možnost aktivovat vylepšení dialogu. Společnost Apple v této souvislosti uvádí, že aktivace volby Enhance Dialogue analyzuje přehrávaný zvuk a oddělí řeč herců od efektů a hudby na pozadí, čímž „přenese dialogy dopředu do středového kanálu“. Verze operačního systému tvOS pro veřejnost se stejně jako v případě ostatních operačních systémů dočkáme letos na podzim.

Dnes nejčtenější

.