Zavřít reklamu

V rámci WWDC přišel sice nejdříve 15“ MacBooku Air, hned v zápětí ale následoval Mac Studio. Samozřejmě jako první přišla sumář 1. generace, který vyniká výkonem, konektivitou atd. Superlativy se u Applu nešetří. Co ale nová generace přináší? 

Po směru designu od sebe jednotlivé generace nepoznáte. Šasi je totiž totožné. Apple nicméně sumarizoval čip M2 Max, který má 25 % lepší výkon než M1 Max, je o 25 % rychlejší, má o 50 % rychlejší renderování v grafických programech, a celkově je 4x rychlejší než nejrychlejší Mac s Intelem. 2. generace počítače Mac Studio nicméně dostala M2 Ultra. Logicky se jedná o spojení dvou M2 Max.  

Má o 20 % rychlejší CPU než M2 Max, o 30 % rychlejší GPU než M2 Max. Můžete jej osadit až 192 GB RAM, což je logicky i zde dvojnásobek paměti oproti možnostem M2 Max. Přítomno je 24 jader CPU a až 76 GPU jader. Výrobní proces zůstává 5nm. Dle slov Applu by mělo jít o nejvýkonnější čipset, který kdy byl vytvořený pro „osobní“ počítače. Je 6x rychlejší než Intel procesory, HDMI zvládne 8K a stroj utáhne až 6 připojených externích Pro Displej XDR. Cena začíná na 1 999 dolarů.

Dnes nejčtenější

.