Zavřít reklamu

Nejnovější modely počítačů od Applu patří ve své třídě k velmi výkonným. macOS Ventura umožňuje uživatelům využívat celou řadu nejrůznějších pokročilých funkcí, o čem však mnozí nevědí, je možnost spouštět na Macu aplikace pro Android. Ačkoli ve výchozím nastavení nelze do systému macOS nainstalovat aplikaci pro Android, existuje několik kroků, kterými můžete tuto možnost aktivovat.

Podobně jako třeba v případě, že si na Macu chcete zahrát starou DOSovskou nebo konzolovou hru, budete potřebovat emulátor. Bezplatně máte k dispozici například Android Studio od společnosti Google  . Nezapomeňte stáhnout tu správnou verzi pro váš Mac, nainstalujte ji a poté spusťte. V hlavním okně aplikace klikněte na rozbalovací menu s nadpisem More Actions a v menu, které se vám objeví, zvolte Virtual Device Manager.

Poté je zapotřebí vybrat zařízení, které chcete emulovat. V levém horním rohu klikněte na Create Device. V případě, že se do virtuálního smartphonu nebo tabletu s Androidem v prostředí vašeho Macu chystáte instalovat aplikace z Google Play Store, vyberte zařízení, které má u svého názvu příslušnou ikonku. Následně zvolte požadovanou verzi operačního systému Android a klikněte na Next. Pokud chcete, můžete své virtuální zařízení s Androidem pojmenovat, a pro dokončení klikněte na tlačítko Finish. Virtuální zařízení jako takové spustíte kliknutím na tlačítko Play. Pokud chcete na virtuální zařízení stahovat aplikace z Google Play Store, nezapomeňte se na něm přihlásit k vašemu Google účtu. Instalovat ale samozřejmě můžete také APK soubory, stažené z důvěryhodných zdrojů na internetu.

Program Android Studio stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.