Zavřít reklamu

Pozor na veřejné Wi-Fi

Veřejné Wi-Fi sítě najdete dnes na každém rohu. V nákupních střediscích, zdravotnických zařízeních, školách, nebo třeba na nádražích. Připojení k nim může znít lákavě, obzvlášť pokud máte málo dat. Za jistých okolností ale nemusí být zrovna dvakrát bezpečné. Pokud už se na veřejnou Wi-Fi chcete připojit, nevyužívejte připojení k přihlašování k žádným účtům, ať už se jedná o sociální sítě nebo internetové bankovnictví. Nedávejte potenciálním útočníkům všanc svá citlivá data.

Aktualizace operačního systému

Když jde o rady, jak snížit riziko hacknutí smartphonu (nebo kteréhokoliv jiného zařízení), často se zmiňuje nutnost pravidelných aktualizací operačního systému. Někteří možná namítnou, že se jim z jakéhkoliv důvodu nevyplatí aktualizovat operační systém jako takový. S příchodem iOS 16.3 ale Apple umožnil automatickou aktualizaci bezpečnostních oprav. Aktivovat ji můžete v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Automatická aktualizace, kde aktivujete položku Opravy zabezpečení a systémové soubory.

Individuální přístup aplikací

Jednotlivé aplikace v našem iPhonu mají přístup k celé řadě dat, funkcí a součástí systému. Ne každá aplikace ale nutně potřebuje přístup k fotoaparátu nebo třeba k polohovým službám. Pro správu přístupu aplikací spusťte na iPhonu Nastavení -> Soukromí a zabezpečení. Poté klepněte na jednotlivé položky a u každé z aplikace povolte nebo naopak zakažte přístup k dané položce.

Upozornění na potenciálně podvodné stránky

Podvodných stránek, jejichž majitelé by vám potenciálně mohli zcizit vaše citlivé údaje nebo přístupová hesla, je čím dál tím více. Některé z nich může být těžké rozpoznat. Váš iPhone vás ale dokáže na potenciálně podvodné stránky automaticky upozornit. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Safari. Zamiřte do sekce Soukromí a zabezpečení a aktivujte položku Upozornit na phishing.

Dvoufaktorové ověření

Dvoufaktorové ověření je jeden z stěžejních bodů zabezpečení a také způsob, jak snížit riziko, že se do vašich účtů dostane někdo nepovolaný. Pro aktivaci dvoufaktorového ověření na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem. Klepněte na Heslo a zabezpečení a aktivujte položku Dvoufaktorové ověření.

Dnes nejčtenější

.