Zavřít reklamu

Tažení streamovacího giganta Netflix proti sdílení uživatelských účtů nabírá na intenzitě. Systém, který má zamezit sdílení mimo domácnost, se totiž začíná objevovat v čím dál tím více zemích, přičemž Česká republika je dle všeho za rohem. Netflix totiž sice zatím neoznámil, že spouští omezení i zde, nicméně na českou mutaci svého webu již přidal informace o poplatku za člena navíc. Díky tomu tak víme, kde se bude tato možnost na našem území cenově pohybovat. 

Netflix na české mutaci svých stránek píše konkrétně toto: „Účet Netflix mají sdílet lidé, kteří spolu bydlí v jedné domácnosti. Lidé z jiných domácností potřebují ke sledování Netflixu vlastní účet. Vlastníci účtů si mohou koupit místo pro člena navíc a pozvat do Netflixu lidi, kteří s nimi nebydlí. Člen navíc bude mít vlastní profil, účet a heslo, ale jeho předplatné bude platit osoba, která ho pozvala.“ V sekci věnované cenám pak nalezneme informaci o tom, že cena místa pro člena navíc je 79 Kč měsíčně za jedno místo. K verzi Standard lze přikoupit jednoho člena, k verzi Premium pak lze přikoupit dva členy. 

Výhody a odlišnosti členů navíc

Výhody

Členové navíc si můžou užívat spoustu výhod úplně stejně jako ostatní členové Netflixu:

Odlišnosti

Nejdůležitější rozdíly mezi účty členů navíc a účty běžných členů:

  • Členové navíc se můžou dívat na Netflix na libovolném zařízení, pokaždé ale jenom na jednom.
  • Členové navíc si taky můžou stahovat pořady, ale pokaždé jenom na jeden telefon nebo tablet.
  • Členové navíc můžou mít jen jeden profil a nemůžou vytvářet další profily.
  • Členové navíc si musí účet aktivovat v zemi, kterou má přiřazenou účet vlastníka.
    • Příklad: Pokud má vlastník účet zaregistrovaný v Kostarice, musí si člen navíc založit a aktivovat účet taky v Kostarice.

O tom, jak bude celý antisdílecí systém účtu probíhat Netflix informoval již před pár měsíci. K ověřování budou například sloužit informace, jako jsou IP adresy, ID zařízení a aktivitu na účtu na zařízeních přihlášených k účtu Netflix. Pokud vás v tomto směru zajímají další detaily, přečtěte si náš stačí článek, ve kterém se celé problematice věnujeme.

Dnes nejčtenější

.