Zavřít reklamu

Den D pro fanoušky iPadů a operačního systému iPadOS je tu. Na dnešní den má totiž Apple připraveno vydání veřejné verze svých nových aplikací Final Cut Pro a Logic Pro, jejichž příchod před pár týdny oznámil skrze tiskovou zprávu. A jelikož se jedná o historický okamžik, jelikož tyto aplikace byly do dnešního dne dostupné jen na Macích, sluší se jejich veřejné vydání v krátkosti připomenout, přestože po nich sáhnou zřejmě jen profesionální uživatelé. 

Zatímco Final Cut Pro je software určený pro střih a editaci videa, Logic Pro je určen pro střih a editaci hudby a potažmo zvuku jako takového. Obě tyto aplikace se na Macích těší díky jejich vysoké kvalitě silné oblibě, které se nyní Apple pokusí využít právě u iPadů. Poměrně zajímavé je pak to, že u nich neslibuje „jen“ pouhou kopii programů známých z Maců, ale taktéž přepracování některých prvků tak, aby byly co možná nejlépe využitelné na dotykovém displeji. 

Ačkoliv Apple neoznámil, v kolik hodin aplikace uvolní, jako nejpravděpodobnější čas se jeví 19:00 našeho času, jelikož v tuto dobu vydává i nové verze OS a tak podobně. Co se pak týče ceny, platí, že každá aplikace vychází na 4,99 dolarů měsíčně nebo 49 dolarů ročně, tedy 129 Kč měsíčně či  1290 Kč ročně. Bohužel, majitelé macOS verzí si budou v případě, že budou chtít využívat i iPadOS verze tyto verze zaplatit – jedna licence se totiž na obě platformy uplatnit nedá. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.