Zavřít reklamu

Do České republiky vtrhly bouřky, které sebou přináší také korupy. Český hydrometeorologický ústav proto již vydal varování před velmi silnými bouřkami pro jih a jihovýchod země, jelikož právě zde mají bouřky udeřit nejvíce. Pokud vás zajímá, zda zasáhne tato nepříjemnost i vaše bydliště a popřípadě v jaké míře, máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme pro vás totiž výčet aplikací, které vám sledování průběhu větru, umožní.

Ventusky

Zřejmě nejlepší aplikací pro sledování bouřek a větru je Ventusky. Ta totiž nabízí velmi povedené animace větru, respektive jeho proudění. Díky tomu si tak mohou uživatelé udělat o jeho směru, ale i síle skvělý přehled, což se bude v následujících hodinách a dnech rozhodně hodit. Aplikace má navíc velmi pěkné uživatelské rozhraní a pracovat s ní je tak opravdová radost. Kromě animací větru nabízí samozřejmě i kompletní předpověď počasí včetně numerických modelů, informací o sněhové pokrývce, tlaku vzduchu, rosném bodu a dalších věcech. Její cena je 79 korun. Pokud by se vám tato částka nechtěla utrácet, pro sledování větru si zřejmě vystačíte i s webovou verzí aplikace, která jeho animace nabízí též.

Windy

Aplikaci Windy zřejmě nemusíme tuzemským jablíčkářům sáhodlouze přestavovat. Jedná se totiž o jednu z nejoblíbenějších aplikací svého druhu u nás, za což vděčí jak svému přívětivému grafickému zpracování, tak obrovském množství informací, které obsahuje. Mezi těmi naleznete samozřejmě i údaje o větru, které doplňuje animace jeho směru. I z Windy se tak velmi jednoduše dozvíte, zda zrovna vaše bydliště zasáhne v následujících hodinách orkán a potažmo, jaké rychlosti vítr zřejmě dosáhne. Potěšující je, že tyto informace dostanete z aplikace zcela zdarma.

Počasí & radar

Pokud nelačníte po grafech směru větru, ale stačí vám si počíst o jeho rychlosti v aplikaci, která má dle mého názoru jeden z nejpřívětivějších grafických zpracování u aplikací na počasí, Počasí & radar vás nadchne. Nabízí totiž skutečně obrovské množství informací, které nejsou jako u většiny aplikací na počasí zaznamenány jen ve strohých tabulkách či grafech, ale rovnou ve článcích, díky kterým je jejich pochopení mnohdy daleko jednodušší. Pokud pak na tabulky a grafy přeci jen jste, čerpat z nich můžete samozřejmě i zde – byť ne v takové míře jako například u dvou výše zmíněných aplikací.

ČHMÚ a ČHMÚ+

Že má český hydrometeorologický ústav své vlastní iOS aplikace jste zřejmě již zaznamenali, jelikož o nich bylo po jejich vydání dost slyšet. Svým grafickým zpracováním sice možná nenadchne, množstvím dat v ní dostupných však ano. Teploty, vítr, stav ovzduší, aktivita klíšťat – to a mnohem víc tyto aplikace nabízí. Nechybí v nich samozřejmě ani záložka výstrah, ve kterých se zobrazují veškeré výstrahy vydané ústavem pro Českou republiku. Nyní v nich tak již svítí i výstraha před silným větrem, který s orkánem na naše území dorazí. Stažení těchto aplikací bych tak doporučil už pro jejich komplexnost.

Yr.no

Pro sledování větru je velmi dobrá i aplikace Yr.no. Je sice v angličtině, nicméně díky jejímu grafickému zpracování rozhodně nemusíte angličtinou vládnout, abyste veškerá data z ní pochopili. Aplikace nabízí poměrně detailní předpověď jak vývoje teplot a počasí, tak i změn rychlosti a směru větru, kterou symbolizují šipky. Samozřejmostí jsou pak údaje typu východ/západ slunce, množství srážek či různé grafy předpovídající jak budoucí teploty, tak intenzitu a směr větru. Zkrátka příjemná komplexní aplikace, která si zaslouží dostat příležitost.

Dnes nejčtenější

.