Zavřít reklamu

Zdá se, že minulý týden vydaný watchOS 9.5 se Applu tak úplně nepovedl. Strmě rostoucí množství majitelů Apple Watch si totiž na diskuzních fórech a sociálních sítích začíná stěžovat na to, že jim po instalaci nejnovějšího updatu zezelenal displej. Uživatelská oprava je přitom dle všeho nemožná, tedy alespoň pokud jde o spolehlivá řešení. 

watchos-9-5-tint

Zezelenání displeje naštěstí zcela nevyřadí z provozu jeho zobrazovací možnosti. Zobrazovaný obsah na něm je totiž stále viditelný, avšak má nádech do zelena a to po celé ploše displeje. Jedná se tedy o primárně vizuální problém, který však mírně zhoršuje i čitelnost displeje zejména na slunci. Bohužel, podle diskuzních příspěvků se chyba týká všech modelů Apple Watch, byť nejméně se podle všeho projevuje na řadách SE a Ultra. 


Ačkoliv není v tuto chvíli zcela jasné, zda již Apple pracuje na opravě této nepříjemnosti, minimálně s ohledem na množství naštvaných uživatelů na sociálních sítích se dá předpokládat, že již o chybě ví. Opravit by jí mohl buď skrze minoritní update zaměřený jen na ní, nebo až ve watchOS 9.6, který začal minulý pátek oficiálně testovat mezi vývojáři. Do té doby však musí uživatelé vydržet, jelikož spolehlivý recept na opravu neexistuje. Některým sice může pomoci restart, pokud se tak však nestane, další řešení dle všeho neexistuje. 

Dnes nejčtenější

.