Zavřít reklamu

Když Apple loni u iPhonů 14 Pro (Max) představil světu Dynamic Island coby chytrou náhradu klasického výřezu v displeji pro Face ID, nejednoho jablíčkáře tímto prvkem velmi zaujal. Tento prvek je totiž schopen (samozřejmě poté, co jej začnou vývojáři naplno podporovat ve svých aplikacích) nabídnout skutečně mnoho nejrůznějších interakcí s uživatelem a do jisté míry tedy posunout celkový uživatelský zážitek z ovládání telefonu na další level. Vývojář Janum Trivedi si proto řekl, že by podobná věc nebyla na škodu ani u Maců a na vlastní pěst se proto pokusil svou myšlenku přetavit v realitu. A výsledek je vskutku parádní – seznamte se s Dynamic Dockem.

Jak můžete na videu výše vidět, Dynamic Dock coby obdoba Dynamic Islandu dokáže klasický hloupý dock „rozvinout“ o nové možnosti, ke kterým byste se jinak „proklikli“ až po otevření aplikace, potažmo po spuštění widgetového centra. Ať už se jedná o možnost zobrazit si vlákna zpráv s notifikacemi na nově příchozí od určitých kontaktů či možnost ovládat hudbu rozbalením klasického ovládacího rozhraní s prvky pro přetáčení a pozastavení, minimálně na pohled se jedná o velmi zajímavé a funkční řešení, které by interakci s dockem zcela určitě oživilo. Ne každému by sice podobná novinka samozřejmě vyhovovala, protože by přímé spouštění aplikací mohla do jisté míry zpomalit, nicméně pokud by Apple umožnil dock nastavit podle uživatelských preferencí, což je velmi pravděpodobné, rozhodně by se jednalo o zajímavé oživení jinak roky neupgradovaného systémového prvku.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.