Zavřít reklamu

Funkce detekce pádu na hodinkách Apple Watch se opakovaně ukázala jako všestranná pomůcka, která může i zachránit život. Michael Brodkorb z Minnesoty vděčí svým hodinkám Apple Watch za to, že za něj vyhledaly pomoc poté, co ho v jeho vlastní čtvrti srazilo auto.

Stanice CBS News k případu uvedla, že Michael Brodkorb zrovna stál na své příjezdové cestě, když uslyšel nedaleko hlasité auto. Udělal pár kroků po chodníku, aby situaci prozkoumal, a téměř okamžitě byl sražen přijíždějícím vozem.  Auto podle Brodkorba pokračovalo v jízdě – řidič nezastavil, aby mohl situaci zkontrolovat a Brodkorbovi případn ě pomoci. Brodkorb byl podle svých vlastních slov z pochopitelných důvodů v šoku. O kontaktování záchranných složek se tak postaraly jeho Apple Watch, u kterých se spustila funkce detekce pádu.

Brodkorbovy Apple Watch správně detekovaly pád, stejně jako to, že Brodkorb nereagoval v určitém časovém horizontu, a následně samy kontaktovaly tísňovou linku. Bordorkb, který následkem nehody utrpěl zranění žeber a kostrče, oslovil Tima Cooka, aby mu vysvětlil celou situaci. Podle svých vlastních slov nečekal od ředitele Applu odpověď, ale i přesto jej Cook kontaktoval. Popřál mu brzké uzdravení a zdůraznil, že právě pro podobné situace Apple vyvíjí zmíněné typy funkcí. Na policii se po nehodě obrátila rodina řidiče – jednalo se o 17letého mladíka, kterého již policie vyslechla a nyní rozhoduje o jeho obvinění.

Dnes nejčtenější

.