Zavřít reklamu

Že se letošní iPhony 15 Pro nedočkají jednoho z nejzajímavějších a zároveň nejočekávanějších upgradů v podobě výměny fyzických tlačítek za haptická není již pěkných pár týdnů žádným tajemstvím. S touto informací totiž přišly již snad všechny důvěryhodné zdroje, což naděje na příchod víceméně smetlo. Velmi dobře informovaný reportér agentury Bloomberg Mark Gurman však nyní tvrdí, že čekání na tento upgrade nakonec až tak dlouhé nebude. 

Gurmanovy zdroje pocházející přímo z Applu tvrdí, že letos byl nový typ tlačítek odpískán z velké části kvůli jeho složitosti na výrobu. V příštím roce by však již mělo být vše připraveno a nastaveno tak, aby výměna fyzických tlačítek za haptická problematická nebyla a iPhony 16 Pro by se tak mohly tohoto upgradu konečně dočkat. Jinými slovy, Apple nasazení novinky „jen“ o rok odloží, jak tomu bylo v minulosti již mnohokrát u celé řady chystaných novinek. Pokud jste si tedy na nový typ tlačítek brousili zuby, příští rok pro vás bude v tomto směru velmi potěšující. 

Kromě haptických tlačítek se v souvislosti s iPhony 16 Pro hovoří v posledních týdnech mimo jiné i o nasazení periskopického teleobjektivu i na menší 6,1″ iPhony. Tento objektiv se má totiž letos objevit kvůli své prostorové náročnosti jen u modelů Max, což mnozí jablíčkáři nesou s nelibostí. Příští rok má ale naštěstí rozdíly mezi řadou Pro a Pro Max do značné míry smazat.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.