Zavřít reklamu

Doporučení výletů

Chystáte se na dovolenou a rádi byste po okolí podnikli co možná nejvíce zajímavých výletů? Nechte si poradit od aplikace Mapy.cz. Postup je opravdu velmi jednoduchý – stačí v mapách klepnout do míst, ve kterých se budete nacházet, a poté na kartě ve spodní části obrazovky klepněte na Výlet po okolí.

Tankujte levněji

Ceny pohonných hmot nejsou v současné době nejnižší. Pokud se na vaší cestě chystáte tankovat a rádi byste ušetřili, zkuste do vyhledávacího pole v aplikaci zadat výraz „nejlevnější nafta“, „nejlevnější palivo“ nebo třeba „nejlevnější benzín“. Zobrazí se vám seznam dostupných čerpacích stanic v okolí s informacemi o cenách paliva.

Parkovací zóny

S možnostmi parkování to na řadě míst (nejen) v republice není zrovna nejlepší. Pokud se chcete před cestou do vybraného města přesvědčit, kde se nachází barevné parkovací zóny, stačí dané město vyhledat v aplikaci Mapy.cz a přiblížit vybranou část. Podél příslušných úseků najdete barevně zvýrazněné proužky s informacemi o dané zóně a souvisejících pravidlech.

Vyhledání přesných souřadnic

Aplikace Mapy.cz vám kromě jiného umožňuje také zobrazení přesných souřadnic u vámi požadované lokace. Nejprve se na mapách přesuňte na místo, jehož souřadnice chcete zobrazit. Poté stačí jen příslušnou lokalitu na mapě dlouze podržet a příslušné údaje se vám zobrazí na liště ve spodní části displeje smartphonu. Odtud je můžete následně libovolně sdílet.

Výškový profil trasy

Pokud se s pomocí aplikace Mapy.cz chystáte třeba na cyklovýlet, možná vás bude zajímat výškový profil vaší naplánované trasy. V Mapách.cz můžete tuto důležitou informaci velice snadno zjistit. Stačí jednoduše v mapách zadat trasu z bodu A do bodu B a poté nahlédnout do karty ve spodní části displeje, kde najdete výškový profil trasy.

Dnes nejčtenější

.