Zavřít reklamu

Velikost zobrazení

Pokud už vlastníte iPhone delší dobu, možná jste stihli zapomenout, že při počátečním nastavení jste měli možnost zvolit velikost zobrazení. Zmíněnou možnost máte nicméně i nyní. Pokud chcete na iPhonu změnit velikost zobrazení, spusťte Nastavení -> Zobrazení a jas -> Nastavení displeje, kde následně vyberete požadovanou variantu.

Snížení průhlednosti

Pro drtivou většinu uživatelů je průhlednost zkrátka jen líbivým efektem, který je nedílnou součástí operačního systému iOS. Pro uživatele se slabším zrakem nebo zrakovým handicapem ale může průhlednost představovat problém, který jim ztěžuje orientaci v systému. Pro snížení průhlednosti spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu, kde následně aktivujete položku Snížit průhlednost.

Zvýšení kontrastu

K lepší čitelnosti displeje může v některých případech výrazně přispět také zvýšení kontrastu, které zdůrazní rozdíly mezi barvami jednotlivých prvků uživatelského rozhraní vašeho iPhonu. Pokud chcete na vašem jablečném smartphonu nastavit vyšší kontrast, opět zamiřte do Nastavení -> Zpřístupnění. Klepněte na Displej a velikost textu a aktivujte položku Vyšší kontrast.

Tmavý režim podle potřeby

Většina uživatelů má na iPhonu nastavené automatické střídání tmavého a světlého režimu. Pokud ale  chcete, můžete si přepnutí do tmavého režimu naplánovat podle vašich vlastních potřeb. Pro nastavení individuálního rozvrhu pro střídání tmavého a světlého režimu spusťte na iPhonu Nastavení -> Zobrazení a jas. Klepněte na Volby, zvolte Vlastní rozvrh a nastavte vše potřebné.

Automatický jas

iPhony se v mnoha směrech dokáží přizpůsobit okolním podmínkám, včetně světelných. Pro lepší pohodlí můžete na vašem iPhonu aktivovat automatický jas, který nejen zpříjemní používání vašeho telefonu, ale také může v některých případech prodloužit výdrž jeho baterie. Pokud chcete na iPhonu aktivovat automatický jas, spusťte Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu, a aktivujte Automatický jas.

Dnes nejčtenější

.