Zavřít reklamu

Společnost Niceboy má ve svém portfoliu celou řadu zajímavých produktů. Většině lidí ale bude známá díky svým reproduktorům a sluchátkům. Právě v segmentu sluchátek má Niceboy opravdu velmi košatou nabídku. Na své si zde přijdou i milovníci náhlavních sluchátek. Do rukou se mi dostala náhlavní sluchátka Niceboy Prodigy 3 MAX, která nabízí skutečně několik zajímavých věcí, které jsme dříve u sluchátek značky Niceboy neviděli.

Obsah balení a technické specifikace

Vzhledem k faktu, že jde o náhlavní sluchátka, dorazí vám Niceboy Prodigy 3 MAX v poměrně velké krabici se žlutobílým vzorem, který jde označit za velmi povedený. Ihned na přední straně si můžete všimnout designu produktu. V balení pak naleznete USB-C kabel, manuál a sluchátka. V krátkosti se také podívejme na technické specifikace. Jde o náhlavní bezdrátová Bluetooth sluchátka. Leckoho překvapí přítomnost nejnovějšího Bluetooth 5.3. Podporují kodeky AAC a SBC a na jedno nabití nabídnou velmi slušných 42 hodin poslechu díky baterii o kapacitě 380 mAh. Ve velkém ale bude záležet, při jaké hlasitosti budete sluchátka používat. Příjemná je rychlost nabíjení, kdy za pouhých 5 minut je nabijete na 100 minut hudby a za dvě hodiny jste zpět na maximu. O hudbu se starají měniče o velikosti 40 mm. Frekvenční rozsah je 20 až 20000 Hz, citlivost je 101 dB/mW a impedance 32 Ohm. Rozhodně zamrzí absence certifikace odolnosti proti vodě a prachu, tu ale nemají žádná náhlavní sluchátka v této cenové hladině.

Design

Po stránce designu lze říct, že jde v podstatě o celoplastový produkt. Nad náušníky máte posuvný kloub, díky kterému lze náušníky pohybovat. Je tedy úplně jedno, jak je budete nosit. Samotné náušníky jsou kryty pěnou a na uších působí velmi příjemně. Pěnou je kryta i náhlavní část, která je rovněž posuvná a pomůže vám sluchátka utáhnout. Celý produkt je vyhotoven v černomodré barvě. Tedy barevné kombinaci, kterou měla značka Niceboy kdysi i na krabicích. Na jednom z náušníků (záleží, jak sluchátka nasadíte) taktéž narazíte na trojici tlačítek, které přirozeně slouží k přijímání/odmítání hovorů, změně hlasitosti, přeskakování skladeb či zapnutí/vypnutí. Jelikož je konstrukce z plastu a některé díly jsou opravdu tenké, možná bych se časem obával poškození. Zvláště pak za situace, kdy by vám sluchátka mohla spadnout. Nicméně je třeba dodat, že mě na hlavě držela opravdu dobře.

Párování a aplikace

Jestliže budete chtít sluchátka spárovat a používat, nepotřebujete aplikaci (byť zde je). Postačí je zapnout prostředním tlačítkem a v Bluetooth menu nalézt „Niceboy Prodigy 3 MAX“. Spárování potvrdí akustická výzva. Jestliže ale chcete ze sluchátek vyždímat něco navíc, stáhněte si aplikaci Niceboy ION. Po jednoduché registraci můžete sluchátka, stejně jako celou řadu produktů od značky Niceboy, přidat. Díky aplikaci budete moct použít funkci Najít, vidět současný stav baterie a používat ekvalizér. V něm je několik přednastavených situací. Ale také si můžete výšky a hloubky nastavit manuálně. Ze své zkušenosti mohu říct, že přílišnou změnu poslechu díky ekvalizéru nečekejte. Přítomnost aplikace je ale příjemnou změnou a až třeba Niceboy vydá poněkud prémiovější sluchátka, třeba i ekvalizér bude daleko relevantnější.

Vlastní používání

Rovnou říkám, že nejsem fanouškem náhlavních sluchátek. Špatně se mi v nich sportuje a vůbec se mi nelíbí mít nějakou velkou „věc“ na hlavě. Na druhou stranu platí, že „sto lidí, sto chutí“. Důležité je, jak sluchátka hrají. Jde o sluchátka za necelých tisíc korun, takže samozřejmě nelze čekat zázraky. Hudební projev ale není vůbec špatný. Zvuk je poměrně dynamický, čistý a užijete si i basy. Hlasitost sluchátek je dost vysoká. Tedy ideálního poslechu hudby docílíte tak při hlasitosti okolo 70 %. Zároveň tím ušetříte baterii. Jak stojí výše, výdrž je až 42 hodin, což je velmi solidní. Nošení náhlavních sluchátek nemusí být každému příjemné. V tomto případě je ale třeba říct, že konstrukčně jsou sluchátka velmi dobrá a jejich nošení pro vás nebude nepříjemné ani po několika hodinách. Mám ale i jednu výtku. Když měníte hlasitost a dosáhnete maxima, upozorní vás na tuto skutečnost zhruba dvousekundová akustická výzva. Zvuková stopa na pozadí ale běží dál. Pokud tedy například posloucháte podcast, několik sekund z mluveného slova vypadne. Nezbývá tedy než se vrátit v poslechu o několik sekund zpět.

Resumé

Závěrem se jen hodí říct, že pokud hledáte levná a pohodlná náhlavní sluchátka s dlouhou výdrží baterie na jedno nabití, s Niceboy Prodigy 3 MAX nešlápnete vedle. Jejich cena je 1199 korun.

Niceboy HIVE Prodigy 3 MAX zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.