Zavřít reklamu

Možná jste i vy zažili situaci, kdy vám z nějakého důvodu selhala pravidelná platba za předplatné v App Storu. V takových chvílích obvykle dochází k tomu, že je zapotřebí platební metodu manuálně obnovit v nastavení. Jedná se sice o proces, který nezabere extrémně dlouhou dobu, ale který i přesto představuje pro mnoho uživatelů nepříjemné zdržení. V budoucnu by se to ale konečně mělo změnit.

Společnost Apple chystá podle nejnovějších zpráv velmi příjemnou revoluci v oblasti obnovení platební metody v App Storu na iPhonu a iPadu. Již od letošního léta budou uživatelé moci v případě selhání v prodloužení předplatného řešit problémy s účtováním přímo v aplikaci. V současné chvíli je za tímto účelem provést aktualizaci platební metody v nastavení. O příjemnou novinku se Apple tento týden  podělil na svém webu, určeném pro vývojáře. Firma v této souvislosti uvádí, že pokud se předplatné s automatickou obnovou neobnoví kvůli problémům s vyúčtováním, zákazníci brzy uvidí přímo v dané aplikaci výzvu k aktualizaci způsobu platby. Zmíněná změna má zjednodušit práci jak vývojářům, tak i samotným uživatelům, a mohla by také teoreticky vést ke snížení počtu ukončených předplatných. Uživatelé budou na problémy s předplatným upozornění prostřednictvím vyskakovací zprávy. Funkce bude součásti některé z budoucích aktualizací operačního systému iOS, a nebude nutné ji nijak aktivovat.

„Již brzy bude pro vaše zákazníky snazší než kdykoli předtím vyřešit problémy s platbami, aby si mohli udržet předplatné vašeho obsahu, služeb a prémiových funkcí. Pokud se od letošního léta předplatné s automatickou obnovou neobnoví kvůli problémům s platbou, objeví se ve vaší aplikaci systémem poskytnutý list s výzvou, která zákazníkům umožní aktualizovat způsob platby pro jejich Apple ID. K přijetí této funkce není nutná žádná akce,“ uvádí Apple ve své zprávě pro vývojáře aplikací. Vývojáři se mohou dozvědět více na webu společnosti Apple a začít testovat pomocí Sandboxu ještě dnes. Podle společnosti Apple bude funkce pro uživatele spuštěna někdy v létě tohoto roku.

Dnes nejčtenější

.