Zavřít reklamu

Že se Apple chystá na letošním WWDC světu představit svůj doposud největší MacBook Air není již pěkných pár měsíců žádným tajemstvím. Co však tajemstvím je, je čip, který bude nový stroj pohánět, jelikož se analytici ani leakeři nedokáží zatím shodnout na tom, zda se bude jednat o rok starý M2, či zbrusu nový základní Apple SIlicon ve formě M3, který loňskou generaci překoná. Minimálně podle nových informací velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu to však vypadá na první variantu, tedy M2. 

Gurman ve své nejnovější zprávě informoval o tom, že se nový MacBook Air začal objevovat v protokolech App Store, díky čemuž je tak ze strany Applu de facto potvrzen. V protokolech je pak v souvislosti s ním uváděn čip se stejnými specifikacemi jako je nyní M2, tudíž je velmi pravděpodobné, že se bude jednat právě o ně, maximálně pak jeho mírně upravenou verzi bez změněného počtu jader CPU a GPU. Právě s ohledem na počty jader je velmi nepravděpodobné nasazení M3, jelikož je Apple zvyklý počty jader navyšovat. Co se pak týče dalších detailů, které se v protokolech objevily, víme díky nim například to, že Apple nový Macbook označuje identifikátorem Mac15,3 či že v něm běží macOS 14. Kvůli tomu je proto možné, že jej sice na WWDC odhalí, avšak začne prodávat až na podzim. Vše se nicméně dozvíme nejspíš už za měsíc na půl na úvodní Keynote WWDC. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.