Zavřít reklamu

Skupiny panelů

Pokud Safari na vašem iPhonu používáte k práci, studiu, i k osobní potřebě, určitě uvítáte možnost vytvoření skupin panelů. V jedné skupině tak můžete mít třeba zpravodajské weby, v jiné zase sociální sítě nebo webové verze diskuzních platforem. Klepnutím  na ikonku karet v pravém dolním rohu přejděte do zobrazení náhledu panelů. Klepněte na šipku dolů ve středu spodní části displeje, a poté buďto zvolte Nová prázdná skupina panelů pro vytvoření prázdné skupiny panelů, nebo otevřené panely přidejte do skupiny klepnutím na Nová skupina XY panelů.

Kontrola uniklých hesel

Díky klíčence na iCloudu můžete v Safari (nejen) na iPhonu automaticky vyplňovat hesla k nejrůznějším účtům a webovým stránkám. Tím ale výhody nekončí. Operační systém iOS nabízí možnost upozornění na uniklá hesla. Pro aktivaci ohrožených hesel spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Hesla -> Doporučení pro zabezpečení, a aktivujte funkci Detekovat odhalená hesla.

Přizpůsobení nové karty

V Safari na iPhonu si můžete podobně jako na Macu pohodlně přizpůsobit vzhled nově otevřené karty. Otevřete novou kartu, zamiřte zcela dolů a klepněte na Upravit. V panelu, který se vám zobrazí, můžete nastavit tapetu nově otevřené karty, určit, které položky se na ní budou objevovat, a v neposlední řadě také určit, zda se úvodní stránka v takto nastavené podobě bude zobrazovat na všech vašich zařízeních.

Seznam četby offline

Funkce Seznam četby v rámci prohlížeče Safari nabízí možnost uložení vámi vybraných webových stránek pro pozdější přečtení v offline režimu. Pro zpřístupnění uloženého obsahu offline spusťte na iPhonu Nastavení -> Safari, kde v sekci Seznam četby aktivujete možnost Automaticky ukládat četbu.

Synchronizace napříč zařízeními

Pokud vlastníte více Apple zařízení, určitě uvítáte možnost synchronizace nastavení a přizpůsobení webových stránek napříč všemi zařízeními, přihlášenými ke stejnému Apple ID. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Safari, zamiřte do sekce Nastavení pro webové stránky. Zde aktivujte možnost Sdílet mezi všemi zařízeními.

Dnes nejčtenější

.