Zavřít reklamu

 Apple se chystá změnit zaběhlé pořádky. Podle velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu má totiž v plánu iPhony 15 vyrábět od prvopočátku ve dvou státech současně – konkrétně v Číně a nově Indii. Doposud přitom platilo, že výrobu iPhonů v Indii startoval až s několikaměsíčním zpožděním po Číně, která tak byla pro Apple zcela klíčová. 

Ačkoliv Gurmanovy zdroje neuvádí, proč má Apple v plánu odstartovat hromadnou výrobu iPhonů ve dvou státech současně, je poměrně pravděpodobné, že se jedná o snahu eliminovat potenciální nedostatek iPhonů po spuštění jejich prodejů. S tím se totiž Apple potýkal v posledních letech vcelku pravidelně, přičemž v případě iPhonů 14 Pro (Max) byla už jejich (ne)dostupnost dost extrémní. Mnozí jablíčkáři totiž na své telefony objednané klidně už v září čekali i přes čtvrt roku a to právě kvůli výrobním problémům v Číně, které způsobil opětovný rozpuk nemoci COVID-19. Apple si tak pravděpodobně zajišťuje, že kdyby se mu v jedné zemi výroba zasekla, pořád je schopen sklady plnit alespoň produkty z fabrik ve druhé zemi. Pro nás coby běžné jablíčkáře se tedy ve výsledku jedná o velmi dobrou zprávu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.