Zavřít reklamu

V posledních dnech se v Česku vyskytují neobvykle nízké teploty. Po ránu na většině území i mrzne. Přijde vhod tak sledovat aktuální teplotu a její předpověď. Aplikací na počasí je spousta, ale většina z nich stahuje data o aktuální teplotě jen z letišť a profesionálních stanic, kterých je ale málo (v Česku jen kolem 30 a nachází se jen na okraji velkých měst). Většinou tak dostáváte dat o teplotě z desítek kilometrů vzdálených míst.

Jednu z mála výjimek představuje česká aplikace In-počasí, která zobrazuje i data ze stovek soukromých meteorologických stanic po celém Česku. Uživatele se tak dostávají k údajům o aktuální teplotě změřené přímo v jejich lokalitě. Data posílají například zemědělci, školy nebo amatérští pozorovatelé počasí.

Údaje o aktuální teplotě aplikace In-počasí aktualizuje několikrát za hodinu a udává jen dokonce na desetinu stupně přesně, pokud jste v blízkosti meteorologické stanice.Aplikace navíc s daty o teplotě dále pracuje – udává denní maxima, minima, pocitovou teplotu či srovnání údajů se včerejším dnem (což přijde vhod například při výběru oblečení).

teplota

Obrázek 1: podrobně rozpracované údaje o teplotě v aplikaci In-počasí – velkým fontem je uvedena aktuální teplota na desetinu stupně přesně, pod tím je i pocitová teplota a nechybí ani změřené denní maximum a minimum či srovnání teploty se včerejším dnem.

V aplikaci In-počasí dále nechybí snímky z více než 1500 webových kamer po celém Česku, radarové snímky či předpověď počasí včetně pravděpodobnosti srážek. Pokud by někomu množství dat i tak nestačilo, může využít další české aplikace Ventusky, která se hodí například pro plánování výletů do hor, kde potřebujete ještě přesnější a podrobnější informace o počasí.

In-počasí si můžete zdarma stáhnout přímo zde.

Dnes nejčtenější

.