Zavřít reklamu

E-mailové zprávy i bez připojení k telefonu

S příchodem operačního systému watchOS 9 přibyla jedna velmi užitečná funkce. Upozornění na důležité příchozí e-mailové zprávy z nativního Mailu můžete tentokrát dostávat i v případě, že se vaše Apple Watch nachází daleko od spárovaného iPhonu. Stačí na iPhonu v aplikaci Watch klepnout na Moje hodinky ve spodní části displeje, poté klepnout na Mail, a v sekci Bez připojení k iPhonu aktivovat položku Mailová oznámení.

Odběr podcastů

V operačním systému došlo také konečně k dlouho očekávanému vylepšení nativní aplikace Podcasty. V té nyní máte nově možnost sledovat vybrané podcasty, případně naopak zrušit jejich sledování. Stačí spustit Podcasty -> Pusťte si, zajet níže k položce You Might Like a klepnout na ni. Vyberte pořad, který vás zaujal, klepněte na něj a poté klepněte na Sledovat.

Přidávání události do kalendáře

Na Apple Watch s operačním systémem watchOS 9 můžete také konečně přidávat události do vašeho kalendáře přímo z displeje hodinek, a nejste tedy již odkázání na spárovaný iPhone. Postup je velice jednoduchý. Spusťte na Apple Watch nativní Kalendář a klepněte na ikonku tří teček v pravém horním rohu. V horní části displeje pak stačí jen klepnout na Nová událost a začít zadávat potřebné údaje.

Změna ciferníku v závislosti na režimu Soustředění

V nové verzi operačního systému watchOS se vám mohou ciferníky vašich Apple Watch automaticky střídat v závislosti na režimu Soustředění. Pro nastavení tohoto střídání spusťte na iPhonu Nastaveni -> Soustřední. Vyberte některý ze stávajících režimů soustředění nebo vytvořte nový, zamiřte do sekce Přizpůsobení obrazovek a u symbolu Apple Watch klepněte na Vybrat. Vyberte ciferník a potvrďte klepnutím na Hotovo v pravém horním rohu.

Automatická interpunkce při diktování

Diktování v Apple Watch nabízí ve watchOS 9 možnost aktivace automatické interpunkce. Pokud při diktování v některém z podporovaných jazyků aktivujete tuto funkci, díky rozpoznání tónu vašeho hlasu nebudete muset diktovat čárky, tečky, otazníky a další interpunkční znaménka. Pro aktivaci automatické interpunkce spusťte na vašich Apple Watch Nastavení -> Obecné -> Diktování, a aktivujte příslušnou funkci.

Dnes nejčtenější

.