Zavřít reklamu

V jednom z našich nedávných článků jsme vás informovali o tom, že iPady Pro osazené procesory Apple Silicon řady M nově nabízí podporu funkce Apple Pencil hover. Výhod této funkce mohou majitelé kompatibilních iPadů Pro nyní využít v aplikacích kancelářského balíčku iWork.

Společnost Apple včera vydala aktualizaci trojice aplikací kancelářského balíčku iWork – tedy Pages pro tvorbu dokumentů, Numbers pro tabulky a Keynote pro prezentace. Tyto aplikace nyní na nejnovějších 11″ a 12,9″ iPadech Pro s procesory Apple Silicon nabízí podporu funkce Apple Pencil hover. Funkce je k dispozici u Apple Pencil druhé generace v kombinaci se zmíněnými modely iPadů Pro.

Kompatibilní iPady Pro jsou tedy nyní schopné v aplikacích Pages, Numbers a Keynote detekovat hrot Apple Pencil, pokud se přiblíží k displeji na vzdálenost 12 milimetrů (a kratší). Na displeji iPadu se v dané aplikaci následně objeví značka, která uživateli napoví, v které části se jeho Apple Pencil dotkne displeje tabletu. Kromě podpory Apple Pencil hover v iPadOS 16.4 se aplikace kancelářského balíčku iWork dočkaly také opravy dílčích chyb nebo například možnosti exportu a sdílení kopie dokumentu, tabulky či prezentace v jiném formátu přímo z karty sdílení. Své aplikace můžete aktualizovat tak, že spustíte App Store, v pravém horním rohu klepnete na ikonku vašeho profilu a zamíříte o něco níže.

Dnes nejčtenější

.