Zavřít reklamu

Sdílení polohy

Domlouváte si přes Messenger sraz a chcete, aby vaši přátelé měli přehled o tom, kde se nacházíte a kdy zhruba dorazíte na místo? Využijte funkci sdílení polohy. Spusťte Messenger a ve vybrané konverzaci klepněte nalevo od pole pro zadání textu na tlačítko +. Nad náhledy GIFů klepněte na ikonku šipky a zvolte Začít sdílet aktuální polohu.

Nastavení přezdívek

Připadají vám jména kamarádů, členů rodiny či kolegů na Messengeru nudná? Můžete jim přiřadit unikátní přezdívky. Volte ale s rozumem – dotyčný se dozví o tom, jakou přezdívku jste mu dali. V Messengeru se přesuňte do příslušné konverzace a v horní části displeje klepněte na jméno dotyčného. V sekci Přizpůsobení pak stačí jen klepnout na Přezdívky a zadat přezdívku.

Ztlumení notifikací

Účastníte se zrovna třeskutě vtipné skupinové konverzace, ale zároveň se v danou chvíli nemůžete nechat rozptylovat množstvím příchozích zpráv? Není nic jednoduššího než ztlumit notifikace. Vyberte příslušnou konverzaci, klepněte na její název nebo na jméno uživatele v horní části displeje a poté klepněte na ikonku zvonku s nápisem Ztišit. Nakonec zadejte požadovanou dobu ztlumení.

Anotace obrázků

O možnosti posílání obrázků prostřednictvím Messengeru jistě víte. Věděli jste ale, že u těchto obrázků můžete provádět anotace? Přejděte do příslušné konverzace, nalevo od pole pro zadání zprávy klepněte na ikonku obrázku a vyberte snímek, který chcete poslat. Než jej odešlete, vyberte v horní části displeje požadovaný nástroj pro úpravy, snímek upravte a odešlete.

Tajné konverzace

V Messengeru na iPhonu máte možnost využívat také funkci koncového šifrování. Ta sice není k dispozici ve výchozím nastavení, není ale problém ji aktivovat. Přejděte do vybrané konverzace a v horní části displeje klepněte na jméno uživatele. V menu zamiřte do sekce Další akce a klepněte na Přejít do tajné konverzace.

Dnes nejčtenější

.