Zavřít reklamu

V beta verzi systému iOS 16.5 lze jasně vidět, že se společnost Apple snaží o vylepšení funkčnosti své virtuální asistentky Siri. Nově se objevila možnost spustit nahrávání obrazovky za pomoci hlasového příkazu. Jak poznamenal server 9to5Mac, nyní můžete říci „Hey Siri, start a screen recording“ a použít funkci záznamu obrazovky.

Po zadání tohoto příkazu se spustí automatické nahrávání obrazovky iPhonu, dokud jej neukončíte klepnutím nebo neaktivujete Siri s požadavkem „Stop the screen recording.“ Za zmínku stojí, že znění příkazu pro spuštění musí být poměrně konkrétní, protože pokud se na Siri obrátíte s požadavkem jako „take a screen recording“ je výsledkem pořízení snímku obrazovky, nikoli spuštění nahrávání videa. Udělat běžný snímek obrazovky umí Siri již delší dobu, ale funkce záznamu obrazovky je v této beta verzi rozhodně novinkou.

V předchozích verzích systému iOS je výsledek požádání Siri o pořízení záznamu obrazovky trochu zklamáním. Hlasová asistentka provede vyhledávání na webu nebo řekne, že nemáte nainstalovanou žádnou takovou aplikaci.

Systém iOS 16.5 byl dnes poskytnut vývojářům a koncem tohoto týdne by se měl dostat k beta testerům. Kromě zmíněné funkce nahrávání obrazovky pomocí Siri Apple přidal také do aplikace Apple News záložku Sport. Prozatím žádné další novinky chystaného jablečného systému nalezeny nebyly, s největší pravděpodobností, ale na nějaká vylepšení ještě narazíme s tím, jak se systém dostane k většímu počtu testerů.

Dnes nejčtenější

.