Zavřít reklamu

S příchodem veřejné verze operačního systému iOS 16.4 dostali majitelé iPhonů kromě jiného také možnost snazší a rychlejší instalace veřejných i vývojářských betaverzí operačního systému. Jak je nainstalovat?

Společnost Apple zavedla s příchodem operačního systému iOS 16.4 pozoruhodnou změnu, co se týče aktualizací operačního systému, respektive způsobu stahování vývojářských a veřejných betaverzí. Až dosud měli uživatelé možnost ve výchozím nastavení stahovat pouze aktualizace pro veřejnost. Kdo chtěl vyzkoušet veřejnou betaverzi, musel se přes web přihlásit do příslušného programu.

Tomu je ale s příchodem iOS 16.4 konec, a uživatelé si mohou aktualizace betaverzí operačních systémů stahovat přímo na svých zařízeních. Jak na iPhonu stahovat betraverze operačního systému iOS?

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Zamiřte do Obecné -> Aktualizace systému.
  • Klepněte na Aktualizace betaverzí.
  • Vyberte betaverzi, kterou chcete vyzkoušet, a klepněte na ni. Mělo by se zahájit automatické stahování (je-li daná beta vydána).

 

Společnost Apple sice zpočátku tvrdila, že k získání vybrané betaverze operačního systému pro váš iPhone budete muset použít stejné Apple ID, které jste použili v Nastavení iOS, to se však změnilo ještě před veřejným vydáním iOS 16.4. Nyní si můžete vybrat, které Apple ID chcete použít pro vývojářské nebo veřejné beta verze operačního sytému iOS. Mějte však na paměti, že vývojářské bety jsou k dispozici jen pro Apple ID, která jsou spárovaná se zaplacenými vývojářskými účty.

Dnes nejčtenější

.