Zavřít reklamu

Každoroční tradice se opakuje i letos. Tak přesně takto by se daly s trochou nadsázky popsat zprávy o prvních vážnějších výrobních problémech iPhonů 15 (Pro), které musí nyní Apple řešit. Naštěstí je však na řešení ještě spousta času, jelikož do představení iPhonů 15 (Pro) zbývají dlouhé měsíce. 

První vážnější problémy se točí konkrétně kolem displejů iPhonů 15 (Pro). Ty má letos mimo jiné dodávat i čínská společnost BOE, která v předešlých měsících dodala Applu řadu prvotřídních prototypů, čímž si tuto lukrativní zakázku i získala. Při hromadné výrobě se však ukázalo, že vysoký standard kvality není dle všeho schopna udržet, jelikož kolem prostoru pro Dynamic Island a zobrazovačem displeje prosvítá světlo. BOE se sice snažilo celý problém napravit, nicméně se zdá, že je závažnější, než se čekalo, kvůli čemuž nyní musel Apple „do zbraně“ povolat dalšího dodavatele dříve než zprvu předpokládal. Řeč je konkrétně o Samsungu, který měl spustit výrobu displejů pro iPhony 15 (Pro) až v horizontu několika následujících měsíců, avšak kvůli problémům BOE startuje své fabriky již nyní, aby zamezil nedostatku tohoto komponentu při montáži iPhonů a tedy ve výsledku i následnému nedostatku telefonů na trhu. A právě to by se mělo díky včasnému zásahu Applu bez větších potíží povést. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.