Zavřít reklamu

Společnost Apple ve svém operačním systému iOS 16.4 aktuálně testuje hrstku nových užitečných zkratek a funkcí pro automatizaci. Jedna ze zkratek, které jsou v rámci aktualizace k dispozici, nese název Zamknout obrazovku. K čemu ji můžete využít?

Spolu s možností automatizace stále zapnutého displeje pro iPhone 14 Pro/Pro Max získávají všichni uživatelé iPhonu funkci uzamčení obrazovky iPhonu pomocí vlastní automatizace, tlačítka na domovské obrazovce nebo pomocí Siri (ta je sice k dispozici bez aplikace Zkratky, ale nelze ji přizpůsobit). Po spuštění této zkratky zůstane obrazovka několik okamžiků rozsvícená, než zčerná nebo se ztlumí na stále zapnutý displej.

Existuje řada případů použití, pro které je tato Zkratka vhodná. Zlepšuje přístupnost a je užitečná pro lidi, kteří rádi nemají nastavený časovač pro automatické zamknutí obrazovky a chtějí flexibilně vytvářet různé způsoby zamykání iPhonu, aniž by museli stisknout boční tlačítko.

Jak aktivovat a využít zkratku Zamknout obrazovku

  • Na vašem iPhonu spusťte nativní aplikaci Zkratky.
  • V pravém horním rohu klepněte na tlačítko „+“ a poté v horní části displeje klepněte na Přidat akci.
  • Do vyhledávací pole v horní části displeje zadejte výraz „Zamknout obrazovku“.
  • Nyní přichází čas na přizpůsobení zkratky a stanovení podmínek její aktivace. V sekci Návrhy dalších akcí klepněte na Když a vyberte podmínky, za kterých se má zamknout obrazovka. Pokud je to potřeba, zadejte i výjimky nebo to, k jaké akci má dojít v případě, že dané podmínky nebudou splněny.
  • Klepnutím na název zkratky v horní části obrazovky zadejte její název, případně vyberte ikonku.
  • Klepnutím na Hotovo v pravém horním rohu zkratku uložte.

Dnes nejčtenější

.