Zavřít reklamu

Přestože je Siri nedílnou součástí iPhonů již od modelu 4S, mnoha uživateli je v posledních letech čím dál tím víc přehlížená pro její nedokonalost oproti konkurenci. Jak se však zdá, Applu začal stav Siri nyní konečně vadit a své vývojářské týmy proto pověřil tím, aby jí citelně vylepšily. Zatímco některé upgrady jako například tvorba vlastní verze ChatGPT pro Siri jsou stále v plenkách, jiné naopak dle všeho klepou na dveře. Jeden takový nyní odhalili vývojáři spolupracující s portálem 9to5mac díky kódu bety tvOS 16.4. 

Vývojářům se v kódu bety podařila objevit nová aktivní část s označením „Siri Natural Language Generation“, která by měla dle všeho sloužit pro přirozenější reagování Siri na úkoly zadané uživateli. Určité přirozené generování sice již v současnosti na tvOS Siri využívá (konkrétně při vyprávění vtipů), avšak Apple chce jeho využitelnost evidentně ještě více rozšířit. Rozmach sice zatím nebude dle všeho příliš velký, jelikož se počítá s nasazením této technologie pro úkony spojené s nastavováním časovače, nicméně je jasné, že do budoucna bude technologie rozvíjena i dalšími směry. Zároveň se zdá, že se z Apple TV v dohledné době přesune i na iPhony, iPady a Macy, jelikož i jejich kódy OS obsahují informace o přirozeném jazyku, byť jsou zatím neaktivní. 

V tuto chvíli je otázkou, zda se Apple vůbec tuto novinku rozhodne oznámit například skrze poznámky k aktualizaci zařízení, nebo jí zapne v naprosté tichosti coby vylepšení Siri „pod kapotou“. Ať tak či tak, jakýkoliv upgrade Siri je rozhodně vítaný, protože její současný stav rozhodně dnešní moderní době neodpovídá. 

Dnes nejčtenější

.