Zavřít reklamu

Loni představený watchOS 9 toho přinesl sice relativně málo nového, některé jeho upgrady však rozhodně stojí za zmínku. Jedním z nich je bezesporu i funkce Track Detection, která díky GPS v hodinkách v kombinaci s databází Apple Maps dokáže automaticky detekovat, když vstoupíte na venkovní běžeckou dráhu a podle toho vás pak upozorňovat například na vaše tempo, čas na kolo, vzdálenost a tak podobně. Jinými slovy, díky funkci Track Detection je trénink na běžecké dráze z hlediska dostupných údajů přehlednější než tomu bylo doposud. Háček je sice v tom, že doteď byla novinka k dispozici je v USA, to se však naštěstí nyní konečně mění. 

Zahraniční fitness blog DC Rainmaker si všiml toho, že Apple minulý týden v naprosté tichosti spustil podporu Track Detection v Austrálii, Kanadě, Velké Británii, ale hlavně pak v Německu a Itálii, což může vlít tuzemským jablíčkářům do žil čerstvou krev. Spuštění na našem území by totiž ve výsledku nemuselo být až tak daleko, když funkce běží v zemích kolem nás. Super je, že funkce jako taková nevyžaduje žádný speciální hardware a bohatě vám tedy pro její využití stačí vlastnit Apple Watch kompatibilní s watchOS 9.2., což jsou Series 4 a novější. Nezbývá tedy než doufat, že k nám funkce brzy doběhne také.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.