Zavřít reklamu

Apple se sice dlouhodobě prezentuje jakožto velký zastánce ekologie, jeho produkty však paradoxně vyloženě ekologické z hlediska oprav nejsou. Tato skutečnost se však naštěstí pozvolna zlepšuje a zatímco například AirPods či HomePody stále opravit nejde, opravitelnost iPhonů 14 Pro se nyní naštěstí poměrně výrazně zlepšila. 

Autorizované servisy a servisní střediska Applu obdržela před pár hodinami dokumenty informující o tom, že se zásadně mění postup oprav předního fotoaparátu a Face ID modulu iPhonů 14 Pro (Max). Doposud totiž platilo, že jakmile se s těmito věcmi naskytne problém, servis jej vyřeší výměnou vadného iPhonu za nový kus. Právě to se ale nyní mění. Apple totiž začíná nyní konečně umožňovat v autorizovaných servisech vadné komponenty pro selfie kameru a Face ID měnit, čímž by se měl jednak celkový proces zrychlit a jednak by tak mělo vznikat i méně elektroodpadu. Poměrně zajímavé je nicméně to, že se servisy dočkali této možnosti až nyní, přestože u starších iPhonů počínaje řadou XS už je umožňována od loňska. Kdekdo by tedy očekával, že i u iPhonů 14 Pro bude tato možnost k dispozici hned od jejich startu. Nicméně i její pozdnější nasazení je více než vítané. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.