Zavřít reklamu

Apple si při oznamování finančních výsledků takřka v každém čtvrtletí chlubívá tím, kolik aktivních zařízení jeho uživatelé v současnosti využívají, přičemž při posledním oznámení výsledků se toto číslo pohybovalo nad hranicí dvou miliard. Tušíte však, jak moc jsou vlastně průměrní jablíčkáři Apple produkty „vybaveni“? Přesně na tuto otázku se nyní pokusila odpovědět analytická společnost CIRP, která nyní přišla s velmi zajímavými daty. 

Z průzkumu, který CIRP prováděl v posledních několika měsících po celém světě, vyšlo najevo, že téměř 90 % uživatelů Apple produktů vlastní iPhone, což je samozřejmě naprosto očekávaná věc. Co však už tak očekávané pravděpodobně není, je to, že na 73 % jablíčkářů vlastní iPad, zatímco „jen“ 58 % jablíčkářů Apple Watch. Na čtvrtém (a posledním hodnoceném místě) je pak Mac s 50 %. Prodeje Apple Watch přitom za poslední roky strmě rostou, zatímco iPady spíše stagnují. Nicméně i přesto jsou evidentně mezi uživateli stále velmi oblíbené a vyhledávané. 

52908-105860-CIRP-chart-xl

Asi vás nepřekvapí, že v rámci průzkumu přišla i otázka na to, co nejvíce uživatelé Applu na jeho produktech oceňují. Jednou z nejčastějších odpovědí byly iMessages a jejich perfektní propojitelnost s počítači, telefony i tablety. Velké oblibě se ale těší i iCloud a jeho snadné možnosti zálohy opět napříč všemi Apple produkty. Slova chvály si však našli uživatelé třeba i pro Apple Music, u kterého oceňují kvalitu přehrávání opět s bezproblémovou dostupností na všech Apple produktech. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.