Zavřít reklamu

Již v následujícím týdnu se dočkáme vydání další aktualizace operačního systému iOS, a to konkrétně s označením 16.3. Tato aktualizace přinese hned několik novinek, z nichž některé rozhodně stojí za to. Pokud byste chtěli zjistit, o jaké novinky se jedná, tak stačí dočíst tento článek až do konce. Podíváme se v něm totiž na 5 novinek, které v rámci iOS 16.3 dorazí.

Rozšířená ochrana dat na iCloudu pro všechny

Jednou z hlavních novinek v systému iOS 16.2 se stala rozšířená ochrana dat na iCloudu. Tato nová funkce vylepšuje koncové šifrování dat na iCloudu, které bylo dlouhou dobu k dispozici pro 14 kategorií dat. V případě, že si rozšířenou ochranu dat na iCloudu aktivujete, tak dojde k rozšíření koncového šifrování na 23 kategorií, ve kterých nově nechybí třeba zálohy zařízení a zpráv, iCloud Drive, poznámky, fotky, připomínky, nahrávky zvuku, záložky v Safari, zkratky a lístky v Peněžence. S příchodem iOS 16.2 však byla rozšířená ochrana dat na iCloudu k dispozici jen v USA, každopádně v iOS 16.3 už dojde ke globálnímu rozšíření této novinky, takže ji budeme moci aktivovat i v Česku.

Podpora hardwarových bezpečnostních klíčů

Dvoufaktorové ověření je v dnešní době naprosto běžné a využívá ho i Apple ID. Pokud se tedy skrze něj budete chtít někam přihlásit, tak se bude nutné ověřit nejen heslem, ale také dalším způsobem. Již před několika týdny Apple v tiskové zprávě uvedl, že jablíčkářům pro dvoufaktorové ověření umožní využívat fyzické bezpečnostní klíče třetích stran k rozšířené ochraně jejich účtů. Prakticky se tak bude jednat o novou formu dvoufaktorového ověření, kdy namísto klasického ověřovacího kódu z jiného zařízení bude vyžadováno právě ověření využitím hardwarového bezpečnostního klíče. Podpora hardwarových bezpečnostních klíčů dorazí právě v iOS 16.3.

hardwarové klíče apple ios 16.2

Unity ciferník a tapeta

Před několika dny představil Apple hned několik nových produktů. V jeden den došlo mimo jiné také k vydání nového provlékacího sportovního Unity řemínku a při této příležitosti jablečná společnost představila také nový Unity ciferník a tapetu na iPhone. Zatímco nový řemínek už je možné delší dobu objednat, tak Unity ciferník a tapeta bude k dispozici až s příchodem iOS 16.3, potažmo watchOS 9.3. Pokud byste tedy chtěli vyjádřit svou podporu Měsíci černošské kultury a historie, který připadá na únor, tak se brzy dočkáte.

Nové rozhraní Handoff pro HomePod

Relativně nečekaně jsme se před pár dny dočkali také představení nového HomePodu druhé generace. U toho jsme předpokládali, že se dočkáme několika výrazných změn a novinek, bohužel ale očekávání nebyla naplněna a nový HomePod se tak na první pohled od toho starého nijak neliší, byť tedy samozřejmě několika vylepšeními disponuje. Ve spojení s novým HomePodem se dočkáme také malého vylepšení v rámci iOS 16.3, kdy si pro nás Apple připravil nové rozhraní pro předávání hudby skrze funkci Handoff. Na nové rozhraní se můžete podívat níže, samotná funkce předávání hudby na HomePod už je k dispozici delší dobu.

handoff-homepod-ios16-3

Vylepšené info pro Tíseň SOS

Poslední novinkou, které se dočkáme v rámci iOS 16.3, je vylepšené info pro Tíseň SOS. Pokud se nyní přesunete na iPhonu do Nastavení → Tíseň SOS, tak vám dost možná některé texty mohou být nesrozumitelné nebo nešťastně formulované. Apple si byl tohoto vědom, a tak se rozhodl tyto texty přepsat tak, aby byly ještě jednodušší a srozumitelnější, což rozhodně potěší. Nedošlo k aktualizaci pouze názvů funkcí, ale také k aktualizaci jednotlivých popisků.

Dnes nejčtenější

.