Zavřít reklamu

Při pohledu na informace o pořadech, které Netflix kvůli úsporám ruší, vám bude následující zpráva připadat nejspíš jako vtip. Společnost Netflix totiž zveřejnila inzerát, ve kterém hledá letušku pro své soukromé letadlo. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby Netflix nenabízel plat 385 000 dolarů ročně, tedy něco okolo 8,5 milionů korun. Letušky sice mají nadstandardní plat, ovšem nabídka Neflixu je skutečně extrémní. Například kapitán největšího letadla na světě A380 vydělával před pár lety měsíčně okolo jednoho milionu korun.

Inzerát zveřejnil Netflix na své stránce Netflix Jobs a uvedl jej otázkou, máte vášeň pro letectví a toužíte pracovat v týmu snů? Netflix hledá vedoucí letušku, která bude vyškolena v oblasti bezpečnosti, evakuace letadla a práce s pasažéry. Mezi její povinnosti bude patřit práce na palubě tryskové letadla, které patří společnosti Netflixa bude se starat o posádku a letoun jak ve vzduchu, tak i na zemi. V případě, že bude letoun na zemi, je její povinností účast na týmových schůzkách, péče o sklad zásob a naskladnění zásob do letounu. Při cestách pak bude muset provést předletovou kontrolu kabiny, kuchyně a kokpitu a postkynout bezpečnostní a nouzové pokyny a také zajistit, aby bylo před startem v letadle vše v pořádku.

Netflix také vyžaduje, aby byla kandidátka flexibilní, mohla pracovat o víkendech, svátcích a byla k dispozici i na dlouhé období, kdy bude na cestách a nevrátí se na několik týdnů nebo měsíců zpět do domovského letiště. Netflix uvádí jako plat částku mezi 60 až 385 tisíci dolarů s tím, že plat je vlemi závislý na tom, jak bude v daném období letuška vytížena.

Dnes nejčtenější

.