Zavřít reklamu

Asi jen málokdo vám upřímně řekne, že je fanouškem jakéhokoliv typu úklidu. Pravdou ale je, že úklid není dobré zanedbávat, a platí to i pro úklid a očistu vašich jablečných zařízení včetně Apple Watch. Očistou vašich jablečných hodinek prospějete nejen jim, ale také sami sobě – budete se cítit lépe, a vaše Apple Watch budou vypadat i fungovat zkrátka skvěle.

Jak čistit Apple Watch zvenčí

Vaše Apple Watch možná na první pohled nemusí vypadat vyloženě zašpiněně, nachází se na nich ale spousta jemných otvorů a mezer, ve kterých může uvíznout drobná nečistota, která vašim hodinkám opravdu neprospívá. Než začněte s čištěním, odpojte hodinky od nabíječky a pro jistotu je také vypněte dlouhým stiskem postranního tlačítka a potažením tlačítka Vypnout na displeji hodinek směrem doprava. V zájmu opravdu důkladné očisty odstraňte také řemínek – tomu se budete věnovat o něco později. Připravte si hladký, měkký hadřík, který nepouští vlákna, a v případě potřeby také čisticí prostředek, určený přímo pro očistu elektronických zařízení. Rozhodně zapomeňte na tradiční saponáty, mýdla a další čisticí prostředky, používané běžně v domácnosti. Hodinky můžete v případě potřeby po dobu 10-15 sekund oplachovat pod proudem vlažné tekoucí vody a vysušit suchým hadříkem. Poté se můžete pustit do detailnější očisty za pomoci hadříku, navlhčeného zmíněným čisticím prostředkem. Čisticí prostředek v žádném případě nenanášejte přímo na hodinky. Pokud chcete své Apple Watch desinfikovat, můžete v souladu s doporučením společnosti Apple použít 70% roztok izopropylalkoholu.

Jak očistit řemínek Apple Watch

Očista řemínku vašich chytrých jablečných hodinek se odvíjí od materiálu, ze kterého je řemínek vyroben. Na kožený řemínek můžete použít speciální ubrousky, určené pro čištění kůže či koženky, nebo jemně navlhčený měkký jemný hadřík. Sušení obstarejte manuálně a vyvarujte se sušení koženého řemínku na přímém slunci nebo na rozpáleném topení. V případě sportovních řemínků můžete k čištění použít jemné mýdlo.

Jak uklidit Apple Watch zevnitř

Nejprve zkontrolujte aplikace – na vašich hodinkách se může nacházet plno aplikací, které ve skutečnosti nepoužíváte, a které vám zde tím pádem jen zbytečně zabírají místo. Stiskem digitální korunky se přesuňte do menu s aplikacemi. Aplikaci, kterou chcete smazat, dlouze stiskněte a zvolte Úprava aplikací. Poté klepněte na křížek vlevo nahoře od názvu aplikace a potvrďte její smazání. Poměrně dost místa mohou na vašich Apple Watch zabírat i fotografie. Jejich správu můžete provést v aplikaci Watch na spárovaném iPhonu, kde můžete klepnout na Fotky a deaktivovat synchronizaci fotek. Dalším krokem k uvolnění drahocenného místa na vašich Apple Watch může být smazání dat stránek. Na hodinkách spusťte Nastavení -> Obecné. Klepněte na Data stránek -> Smazat data stránek -> Smazat data.

Místo na vašich Apple Watch může zabírat také hudba. Pro správu uloženého hudebního obsahu spusťte na spárovaném iPhonu nativní aplikaci Watch a klepněte na Hudba. Vpravo nahoře klepněte na Upravit a poté stačí jen smazat alba či seznamy skladeb, které již nechcete poslouchat.

Dnes nejčtenější

.